V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Pomalé hubnutí

7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Přidal bych místo Cara horkou čokoládu Dietline Protein 20 ( příprava ale v mikrovlnce) a tak ještě nějaké sacharidy ušetřil. Horká čokoláda lépe zasytí. Přidal bych také ev. jednu tyčinku Guaretu navíc, bude-li to nutné. Snažte se také přidat vlákninové přípravky Guareta ( např. 2 tablety Guareta EasySlim 2x denně - dopoledne a odpoledne nechat rozpustit v ůstech). Kdokoliv se ozvěte. Je třeba najít postup, který vám bude co nejlépe vyhovovat a povede k požadovanému snížení váhy. Příjemný týden.
 
7 years ago
Dobrý den pane doktore, po 15denním vlákninovém plánu jsem přešla na 7denní dietní plán s hotovými pokrmy. Mám s ním ale velký problém. Jídlo mi chutná, ale je ho zoufale málo. Vstávám před čtvrtou hodinou, snídám po půl páté a do oběda bez jídla opravdu nevydržím. Večeřím kolem šesté a spát chodím většinou kolem desáté hodiny a to už mám obvykle znovu hlad. Snažím se ho alespoň přepít čajem nebo si uvařím kolem osmé hodiny Caro a osladím ho Diachromem. Čtyři všední dny byly velmi náročné, v pátek už jsem to nevydržela a zařadila dopoledne ke svačině tyčinku. Víkend byl lepší, vstávala jsem až po osmé hodině a to mi čtyři jídla na den stačila. Večerní hlad jsem opět zahnala Carem s mlékem, které jsem "ušetřila" při přípravě koktejlu. Už jsem se dostala na váhu, která je pro mne cílová, ale chci zhubnout ještě 2-3 kila, abych měla rezervu. Přemýšlím, jestli mám znovu objednat ten 7denní plán s tím, že ho doplním o dopolední svačinu nebo jestli mám objednat 15denní vlákninový. Ten mi také chutná, vyhovuje mi 6 jídel denně, ale moc mi u něj chybí klasické teplé jídlo v poledne. Co mi poradíte?
 
7 years ago
Dr. Staněk
Tak to opravdu smysl nemá, jestli fazole u vás vzbuzují takový odpor. Věřil jsem, že by dobrá chuť a a správná textura mohla pomoci tento problém překonat. Nemáte ale problém konzumovat jiné luštěniny a tak si snadno můžete poradit při tvorbě jídelníčku i bez fazolí. Z výživového hlediska je tedy vše v pořádku.
 
7 years ago
Dobrý den děkuji za odpověď. Koncem týdne si dietu objednám. Bezmasá jídla zkoušet nebudu, musela bych z nich nejdřív všechny fazole vybrat a pak bych zase měla porci menší. Luštěniny jím často, mám ráda všechny druhy čočky i cizrnu. Hrách jsem schopná sníst jen ve formě hrachové polévky. A tu vařívám nejméně jednou za měsíc.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Ano. Doporučuji krůtí maso se zeleninou. To má nyní pro vás optimální výživové složení. Bezmasé pokrmy jsou ale podle mého skvělé . Možná by stálo za to, přece jenom jeden zkusit a třeba se zavřenýma očima jednu lžičku ochutnat. Luštěniny se vám budou do budoucího jídelníčku hodit. Vrátit se k původními stravování není možné, budete-li si chtít váhu udržet. JInak mám pro vás pochopení. Já jsem takto bojoval s kapustou a do dneška ji nemohu třeba v polévce z podobných důvodů ("má se jíst všechno...").
 
7 years ago
Dobrý den, po šesti dnech vaší diety mám dole 1,5 kg, což se mi moc líbí. Snažím se hubnout už od dubna, ale tak velký úbytek za necelý týden jsem ještě neměla. Přemýšlela jsem o pokračování. Teď mám 15denní vlákninový dietní plán, na který bych ráda navázala 7denním dietním plánem s hotovými pokrmy. Bohužel dva z nich jsou bezmasé. Pročetla jsem si složení a zjistila jsem, že je rozhodně jíst nechci. Nejím totiž fazole. Mám velký psychický blok. Kdysi mě ve školní jídelně vychovatelka donutila sníst talíř fazolí, které mi nechutnaly. Prozvracela jsem pak celé odpoledne a dodnes nejsem schopná fazole spolknout. Podobný, byť i ne tak vyhrocený vztah mám k tofu. Je možné místo obou bezmasých pokrmů objednat některý z pokrmů s masem?
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, pokud se vám zdají polévky slané, přidejte více vody (minimální množství je 300ml). Jiná možnost bohužel není. Koktejly připravujte prosím s mlékem (200ml, 0,5% tuku) dle Pokynů/Příprava. Určitě užívejte při přípravě šejkr. Šejkr je dobré použit i pro roztřepání omelety. Roztřepete-li ji opatrně s jemně perlivou vodou, je více načechraná. Omeleta nesmí být suchá a je třeba ji včas z pánve vyndat. Do omelety je možné přidat petrželku, či vhodné koření, nevyhovuje-li vám její vůně. Omeletu je dobré dělat velmi pozvolna. Při vysoké teplotě dochází ke snížení výživové hodnoty a také trochu jinak voní. Věřím, že si poradíte a že počáteční těžkosti zdárně překonáte. V Pokynech/Upozornění je uvedeno, co je možné s čím zaměňovat. Je dobré si do budoucna vybírat to, co vám chuťově nejlépe vyhovuje.
 
7 years ago
Dobrý den dietu jsem si koupila a jím ji už třetí den. Skoro všechno mi chutná. Jen polévky mi připadají moc slané a rajská i hodně kořeněná. Zeleninovou jsem zatím neochutnala. Je opravdu nutné jídla tolik solit? Jediné, co mi vůbec nechutnalo, dokonce až tak, že se mi při konzumaci téměř zvedal žaludek, byla dnes večer omeleta. Je moc suchá a nepříjemně zapáchá. Ten pach je pro mne strašně nepříjemný. Snědla jsem to jen s velkým sebezapřením. Podle pokynů k dietě je možné omeletu nahradit koktejlem. Bohužel v pokynech není uvedeno, jestli to má být koktejl připravený s mlékem nebo s vodou? Je možné ji nahradit i něčím jiným?
 
7 years ago
Dr. Staněk
Užívání vlákninových přípravků většinou není nutné. Plán se velmi lehce zvládá. Se zeleninou to velmi chápu. Jen prosím vydržet! Za 15 dní si jí budete moci dopřávat v dostatečném množství.
 
7 years ago
Dobrý den, už jsem se rozhodla, že si dietu objednám. Jen bych se ještě ráda zeptala, jestli je k této dietě vhodné před jídlem užívat vlákninové tobolky nebo jestli je v dietě dostatek vlákniny. Dále mne zajímá, jestli je možné zpestřit si dietu čerstvou zeleninou. Zrají nám na zahradě rajčata i papriky a stále ještě máme okurky i listové saláty. Zeleninu mám ráda a pokud bych jí mohla dietní oběd nebo večeři doplnit, byla bych ráda. Pokud ne, nevadí, dva týdny to bez zeleniny vydržím. Děkuji za odpověď.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. tento Plán, bude-li striktně dodržován, povede k dalšímu snížení váhy. Vyhovuje-li vám častější stravování , je to ta správná volba. Většina problémů s nadýmáním souvisí spíše s nepřiměřeným jídelníčkem a nadváhou. Břišní tuk tlačí na okolní orgány a má vliv i na městnání střevních plynů. Trávicí obtíže by měly postupně ustupovat. Přeji pevnou vůli.
 
7 years ago
Dobrý den, intolerance laktózy mi lékařem zjištěna nebyla. Můj obvodní lékař tvrdí, že si mám sama vypozorovat, které potraviny mi vadí a které ne. Testy jsou údajně drahé a pojišťovna mu na ně dává jen omezený limit financí. Prý má těžší případy než jsem já. :-( Měla jsem velké problémy s nadýmáním, průjmy a ekzémem. Po vynechání mléčných výrobků se to upravilo. Syn měl podobné problémy a i jemu se po vynechání mléka a mléčných výrobků ulevilo. Objednala jsem si na zkoušku vaši houbovou polévku a zřejmě je v ní laktózy tak málo, že mi nevadí. Ochutnala jsem i koktejly a pudinky a místo 0,5 % mléka jsem dala 1,5 % se sníženým obsahem laktózy. Uvažuji o vašem dietním plánu na 15 dní, protože jsou v něm 2 večeře a víc jídel denně. Vstávám každé ráno ve čtyři hodiny a tři jídla denně by pro mne byla málo.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Jídelníček který jste uvedla je v pořádku pro udržování váhy. Je pestrý a dostatečně výživný. Velmi těžko ale povede k výraznějšímu snížení váhy. Musela byste být mimořádně disciplinovaná a jídelníček by musel být sestavován mimořádně pečlivě velmi dlouhou dobu. Momentálně neexistuje žádný doplněk stravy, který by podporoval odbourávání tuku. Je správné, že spinning neprovozujete. Vedl by ke zhoršení funkceí pohybového aparátu. Nyní si jej dovolit nemůžete . Tělesnou zátěž doporučují navyšovat až po ztrátě 20kg. Nyní doporučuji procházky a běžné domácí práce. Všiml jsem si, že volite mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy. Mléčné výrobky vám dělají trávicí obtíže? Byla vám zjištěna částečná intolerance laktózy ?
 
7 years ago
Dobrý den pane doktore, prosím o radu, zda by mi pomohl některý z vašich dietních plánů a který. Hubnu s pomocí nutriční poradkyně a produkty jedné firmy, kterou nechci jmenovat. Jídelníček jsem popsala v dotazníku č. 230. Přílohu mám k obědu 2x týdně, maso nebo vejce 2 x denně a to buď 150 g libového bílého masa nebo 200 g libové ryby a hodně zeleniny. Před obědem a večeří užívám rozpustnou vlákninu a před snídaní ampulku prostředku podporujícího odbourávání tuku rozředěnou sklenicí vody. Od dubna jsem zhubla pouze 6 kg, což je dáno hlavně tím, že mě bolí kolena a také jsem na jaře měla výron v kotníku a dosud docházím na rehabilitace jak po úrazu, tak i s koleny. Dříve jsem chodila 2 x týdně na spinning, což poslední rok již nezvládám.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru