V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Dietni plan

7 years ago
Dr. Staněk
Výdej 3500kJ je nesmyslné číslo. Určitě je to mnohem méně. Maximálně 1000kJ u dobře trénovaného člověka. Neexistuje žádná studie, která by to skutečně řešila a číslo je vymyšlené. Doporučuji nyní spíše ubrat na tělesné zátěži a postupně ji navyšovat. Po cvičení bych přidal tyčinky, které jsem uvedl. Nic víc.
 
7 years ago
Dobry vecer, pohyb trva hodinu a pak protazeni 10min, ktere do toho nepocitam. Vydej jsem vycetla, ze pri zumbe je okolo 3150 kJ za hodinu, proto se ptam, kdyz muj prijem je okolo 3400kJ za den a kdyz jsem v praci- na odd.v nemocnici tak si myslim, ze mam taky docela vydej a kdyz se mi sejde v jeden den denni a potom cviceni tak se budim v noci hladem.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Ano, je ale otázka o kolik a zda je vhodná doba na zvýšení míry tělesné zátěže. Doporučuji po cvičení zvolit navíc tyčinku DietLine Sport proteinovou kokos, či tyčinku Guareta. V každém případě výdej energie při zumbě není zase až tak významný, pokud pohyb trvá v celku méně než hodinu.
 
7 years ago
Dobry vecer pane doktore, chtela jsem se zeptat ohledne diety a cviceni...Nyni chodim 3krat tydne na zumbu a tim mam tedy zvyseny vydej...Ty dny citim, ze bych opravdu potrebovala navysit i prijem..Je to mozne? Diky
 
7 years ago
Dr. Staněk
Nevím, jestli jsem pochopil dotaz správně. Pokud tím myslíte, že zbytek života by vaše výživová hodnota jídelníčku vypadala jako nyní, tak to určitě . Podíl výživných látek na celkové energetické hodnotě jídelníčku se musí postupně změnit. Na webu máme Pokyny ke stabilizaci váhy. Jsou v e-shopu i v tištěné podobě. Podívejte se na ně prosím . Bude-li něco nejasného, určitě se ozvěte.
 
7 years ago
Dobry vecer...nicmene je to jeste predcasne, ale chtela bych se zeptat az zredukuji co potrebuji jaka bude davka zivin? To uz zustane nastaveno tak jak je? Myslim cukry, tuky..diky
 
7 years ago
Dobry vecer...nicmene je to jeste predcasne, ale chtela bych se zeptat az zredukuji co potrebuji jaka bude davka zivin? To uz zustane nastaveno tak jak je? Myslim cukry, tuky..dik
 
7 years ago
Dr. Staněk
Tak to mám velkou radost. Je to velmi cenné, když si takto dokážete poradit a o stravování velmi aktivně přemýšlíte. Jídelníček si každý musí vychytat a je dobré respektovat, co tělu vyhovuje. Návrat ke stravování, které vedlo k nadváze možný není, chceme-li si váhu udržovat v rozumných mezích. Často je nutné udělat i změny v životním stylu. Gratuluji!
 
7 years ago
Zapomnela jsem jeste dodat, ze nadale dodrzuji hranice na kterych jsme domluvene, co se tyce davek tuku, cukru, bilkovin....A dokonce si troufnu i zahresit..;-)
 
7 years ago
Dobry vecer po delsi odmlce....Mela jsem 3 tydny pauzu, jelikoz jsem chtela vyzkouset, zda jsem schopna si vahu udrzet i s minimalni nahradou stravy. Nektere dny jsem nemela zadny doplnek. Musim rict, ze jsem sama prekvapena, ze jsem si vahu udrzela a naopak za ty 3 tydny, kdy cilem bylo pouze vahu udrzet jsem jeste kilo shodila. Nyni od patku zpet na dalsi vlne hubnuti. Od patku mam dole 2kg, s tim, ze hodne vyuzivam kokteily, tycky, recke jogurty Milko -ty s nizkym obsahem tuku, zeleninove salaty s masem, sem tam polevku Guareta, zeleninove domaci polevky, kvalitni kureci sunku, vyjimecne sunku od kosti a obcas si na zeleninovy salat dam trochu balkanu. Snazim se zarazovat i ovoce, predevsim citrusove a obcas si dovolin trosku hroznu. Jeste jsem zapomnela celozrnne bezlepkove pecivo cca 2krat do tydne s pomazankou Milko-paprika.Jsem naprosto spokojena a hlavne vetsinu jsem si splacala dohromady z vasich jidelnicku. Musim opravdu vynachvalit ty kokteily...Nevim jestli jsem se uz zminila, ale jahodovy a vanilkovy pokud se udela s dobre vychlaazenym mlekem, tak je jako zmrzlina. Tak ze hura do toho...dalsi desitka musi padnout...:-) Preju pekny zbytek tydne.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, díky za zprávu a. gratuluji! Je třeba si uvědomit, že v našem krevním oběhu plave jen několik gramů glukózy. U zdravého člověka většinou není nutné příliš navyšovat příjem jednoduchých cukrů. Doporučuji si třeba jablko nakrájet na malé plátky a ujídat jej postupně. Konzumujte ovoce s nízkým obsahem sacharidů. Nyní je stále sezóna citrusových plodů, které se do dietního režimu dobře hodí.. Snažtee se vyhýbat banánům. V každém případě jste zvoila vhodný jídelníček a je třeba si vypozorovat co si můžete dovolit a co již ne, aby šla váha dolů. Vždy je lepší se během redukční diety ovoci vyhnout. Ne vždy je to ale nutné. Přeji pevnou vůli. Těším se, že se zase ozvete.
 
7 years ago
Dobry den... po deseti dnes se hlasim a ubytek je 1,5-2kg za tuto dobu...zarazuji kvalitni kureci sunku a zeleninu a sem tam ovoce... Cjtela jsem se zeptat jestli muzu prijem sacharidu pri nejhorsim nekdy navysit na 90g denne...jedna se mi predevsim pokud budu mit v praci vetsi frmol a nebo pokud budu mit nejakou fyzickou aktivitu...dekuji.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Gratuluji !!! To je výtečná zpráva. Držte se!
 
7 years ago
Dobry vecer...vsak uz nedelam, prptoze v momente, kdy clovek zacne byt spatny z kazdeho prohresku, je to zacatek konce. Dokud se clovek nenauci s jidlem zachazet tak to nikdy fungovat nebude. Naucila jsem se kompenzovat a prohresek si nalezite vychutnat. Jinak dnes rano se na me na vaze podivalo dvoumistne cislo...:-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
To je běžné. Nic se z toho nedělejte. Hledejte způsob jak s tím úspěšně bojovat.. Někomu pomáhá přeslazený čaj s pomocí náhradních sladidel, pokud se jedná o chuť na sladké. Stačí někdy vypít 100ml čaje oslazeného 2 tabletkami Irbisu.
 
7 years ago
Dobry den..no zo ja prave na ty sladkosti radsi normalne nesaham...sama si nekoupim...Ale jak rikam, posledni tyden mam nejakr chutr...:-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, určitě sledujte obsah tuku a sacharidů. Při redukční dietě je většinou lepší přidat 1g tuku, než 2g sacharidů ( 1g tuku = 9 kcal, 1g sacharidů 4 kcal), pokud to napíší velmi zjednodušeně. Je výborné, že dietní chyby v zápětí kompenzujete !!! Pamlskům od pacientů není snadné odolat a je třeba si nějak poradit. Lepší se jich nedotknout vůbec, než je ochutnat, protože v zápětí mohou zmizet v žaludku všechny. Mám s tím bohaté zkušenosti, protože mezi naše pacienty patří i majitelé cukráren a pekáren a já jsem sice mlsný, ale ještě více zvědavý, jak se jim to povedlo. Zatím si vedete výborně a tak věřím, že si poradíte i v dalších týdnech. Přeji pevnou vůli a těším se na další zprávy.
 
7 years ago
Dobry vecer pane doktore... chtrla jsem se zeptat jestli mam vice kontrolovat mnozstvi tuku a cukru ve strave a nebo pocet kJ za den....Jinak se mi nadale vede skvele. Ubytky jsou stale, ale musim rict , ze za posledni tyden mam nejak prazvlastne spatne kontrolovatelne chute na sladke...Nevim jestli je to poctem dennich sluzeb za ten to tyden v nemocnici a tim i zvysenemu vydeji nebo nevim...Kazdopadne jsem v tydnu neodolala domacim veneckum od pacienta, ale byly male a mela jsem 3, coz pry dle velikostu bylo jako jeden normalni a dnes jsem se neubranila dortu...Od rana vzdy zacne v pohode a odpoledne kdyz uz mam vetsinou vse hotove a sedneme si s kolegyni ke kave tak je zle. Nicmene vysledky jsou stale, jelikoz pak vypoustim planovanou svacinu a vecer si dam treba jen zeleninu abych si byla jista ze v noci nebudu mit hlad. Doufam, ze v pondeli nebo utery budu moci uz konecne nahlasit, ze uz na vaze uvidim pouze dvou mistne cislo a tudiz bude celkovy ubytek 13kg. Jidla mi nadale chutnaji, vice pridavam zeleninove salaty, dnes jsem nadla 92% kureci sunku- 100g obsahuje 360kJ a pouze O.5 g tuku tak doufam ze bude dobra. Jelikoz jsem si dnes doprala dort tak zitra vynechan ovoce nebo tedy aspon banan. Akorat asi budi muset vyloucit pudinky protoze jahodovy a vanilkovy mi nejak nejedou, jako treba vanilkovy ci jahodovy kokteil...ty mi cbutnaji jak vanilkova nebo jahodova zmrzka, kdyz mam dobre vychlazene mleko. Jogurtove kremy taky moc chvalim...:-) Preji pekny vikend a dalsi prispevek poslu az uvidim pouze 2 cisla na vaze...pekny vecer a nedeli.
 
7 years ago
Dr. Staněk
S jídlem roste chuť. To je jasné. Je to stále platné přísloví. Je výborné, že si hledáte svoji vlastní cestu, která může vézt i k dlouhodobému, či trvalému úspěchu. Co se týká lepku, lepek je součastí i žitných bílkovin. Ty se však chovají trochu jinak jak po chemické, tak fyzikální stránce. Lépe člověka také zasytí. Celkově můžete snášet žitné bílkoviny lépe, zejména v celozrnném výrobku. Záleží na tom, jaké množství bílkoviny snášíte a jaké již vede k nepřiměřené odpovědi organismu. Lepek je výživově velmi hodnotnou bílkovinou a je jedinečný a těžko postradatelný pro přípravu dobrého těsta. Měli bychom se mu vyhýbat jen tehdy, je-li to ze zdravotního hlediska opravdu nutné.
 
7 years ago
Dobry vecer... ja se snazim jeste drzet trosku zpet, prptoze mam pred sebou jeste dost kil a znam se, jakmile si zacnu dovolovat vic a vic tak by to nedopadlo dobre... Odmenuji se i hresicim dnem kdy si neco dovolim napr.kouskem nejake sladkosti nebo nedavno jsem mela hamburgera, sice prevazne se zeleninou, ale dressing tam byl, houska sama o sobe je jeden velky sacharid a maso preci jen take nebylo bez tuku, a zakonite kdyz si dam neco dobreho tak mam chut na dalsi a dalsi, ale zvladam to ukocirovat. Dovolim si temer kazdy den kus ovoce, protoze bez toho ja neumim zit, ale vse pocitam abych se vesla do toho denniho prijmu. Jeste si dovolim o vikendu treba kureci vyvar s masem, ale dal to zatim nezkousim vic. Ted jsem si od vas objednala nejakou tu ryzi tak s necim zkusim a jeste mam tu nahradu za testoviny na coz jsem velmi zvedava a take je s necim zkusim, jinak jsem absolutne spokojena s ostatnimi vyrobky a s tim jak doplnuji stravu normalni. Chtela jsem zkusit i ten vas chleb, ale myslim, ze pro me jako bezlepkare asi vhodny neni, tak ue si tu tvarohovou pomazanku od Milko davam se svym bezlepkovym pecivem. Jeste si delam zeleninove salaty s kur.masem nebo 92% sunkou nebo trochou balkanu. Zatim spokojenost...:-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, děkuji za oba příspěvky. Ten první mi udělal velkou, velkou radost. Mnoho lidí u nás nemá rádo luštěniny jen proto, že nemají dobrou chuť, díky nekvalitnímu zdroji. U čočky často recepty obsahují také větu : ..."čočku přebereme a zbavíme kamínků". To znamená, že se s tím dokážeme smířit, přestože to opravdu nemáme zapotřebí. Podobně to platí i o zelenině a čím dál více i o ovoci. Tofu asi evropanům nikdy moc chutnat nebude, ale v podobných pokrmech může být dobrým zdrojem rostlinných bílkovin a může na sebe specificky vázat určité koření a tím dát jídlu jedinečnou chuť. To lze docílit i jeho opečením. Máme-li tendenci přibírat, je dobré se vyvarovat pití ovocných šťáv. A to zejména tehdy, kdy nenásledují fyzické aktivity. Obsah sacharidů může být v ovocných štávách velmi rozdílný. Napřklad jednotlivé odrůdy jablek se mohou lišit obsahem cuků o 50% i více. Podobně je to i s medem. Myslím ale, že si počínáte velmi racionálně. Váš skvělý úspěch to potvrzuje. Jezte co vám chutná, uvědomujte si rámcově výživové složení a volte přiměřené porce. U některých potravin bohužel musí být velmi skromné. Jídelníček si korigujte na základě pravidelných týdenních vážení a přemýšlejte o tom, co si ještě můžete dovolit do jídelníčku zařadit a co již ne a v jakém množství. Chcete-li ale dále snižovat váhu, držte denní příjem sacharidů okolo 90g, aby tělo mělo důvod využívat co nejvíce energie z tukových zásob. Přeji pevnou vůli a těším se, že se zase ozvete.
 
7 years ago
Jeste jsem vas chtela pozadat o radu...Mohu do jidelnicku zahrnout bily jogurt se lzickou nebo dvema medu? A jablecny most? Mame domaci bez pridaneho cukru...Sacharidu ma 10g na 100ml...myslela jsem jen obcas sklenku na chut.
 
7 years ago
Dobry vecer pane doktore...pisi po delsi dobe, tak se nezlobte. Doufam, ze se mate skvele jako ja. Od 28.12 mam dole asi 11 kg. Mela jsem i strevni a zalidecni virozu jak jsem psala tak ze nejaka kila byla shozena i diky ni, nicmene s vasimi vyrobky mam velky uspech. Obcas nezapasim ani tak s hladem jako spis s chutemi, ale i to se da zvladnout. Nekde jsem zde v nejakem prispevku vycetla ze doporucujete u nekoho cucat i hroznovy cukr tak ze pri dennich sluzbach si 3-5 pastilek vycucam, a samozrejme je zapocitavam do denniho prijmu sacharidu. Menubytky jsou uz dost vidotelne, kamaradi, kolegyne a kolegove si vsimaji a to me potivuje i nadale a strasne mi to lichoti...:-) Jsem clovek, ktery rad slysi chvalu, ale to asi kazdy normalni..:') Zitra a po zitri od vas cekam dalsi varku. Musim rict, ze se mi s vekem meni chute a kdyz jsem nejake polevky od vas jedla pred 10ti lety, moc mi nechutnaly, ale nyni si nemuzu stezovat a jim je s chuti. Vybiram si podle sluzeb..kdyz mam nocni tak jim jen vyrobky od vas a pri dennich zaradim obcas i pomeranc nebo banan, zeleninovy salat s tunakem nebo kureci maso. Objednavam si veci, co mi chutnaji nejvice a z toho skladam...jsem moc spokojena. Dekuji za vase rady a podporu. Take musim rict neco k vasim hotovkam, ktere jsem mela v 7dennim planu. Neverila jsem co jsem schopna jist, kdyz ma clovek hlad. Fazole a cervenou cocku nesnasim, to same tofu a nebo zelenina typu hrach s mrkvi... kdyz jsem tedy otevrela pred ohratim vegetariansky talir nebo bezmasou ppchoutku, myslela jsem, ze je to vtip a nechapala jsem jak tohle muze nekdo jist. Kdyz jsem jidlo pak ohrivala, tak uz z mikrovlnky jsem citila prijemnou vuni, ktera nabudila me chutove poharky a talir zustal prazdny. Jidla jsou chutna a jste prvni clovek, ktery me naucil tyto veci ne ze jist, ale i vychutnat. Preji pekny vecer a prijemny pracovni tyden.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, doporučuji se držet dlouhodobě této výživové hodnoty jídelníčku, bude-li vám to vyhovovat. T:20g, S:70-80g, V:15-30g, B: 70-90g. Zejména při kombinaci s běžnou stravou užívejte 3x do týdne mulvitvitamin-multiminerál. Např. DietLine VitAmin. Tělesnou zátěž přizpůsobte nízkoenergetickému jídelníčku. Pozvolna se můžete pokusit ji trochu zvyšovat, nebude-li vám způsobovat zvýšenou únavu. Měla by sloužit k aktivnímu odpočinku. Výživovou hodnotu jídelníčku je možné kontrolovat na www.potravina.cz. Na počátku si vždy tyto hodnoty zadejte a pak množství jednotlivých potravin adekvátně korigujte. Je dobré si naplánovat jídelníček na celý týden dopředu. Přeji pevnou vůli! Kdykoliv se ozvěte.
 
7 years ago
Dobry vecer pane doktore... po kratce odmlce zase pisu... Chtela jsem vas poprosit jestli je mozne doporucit mi, v pripade ze bych jidlo kombinovala s vasimi vyrobky jaky ma byt denni energeticky prijem, a prijem sacharidu denne v pripade, ze opravdu mam pred sebou cca 20-25kg...ja jsem ted chvili moc nejedla kvuli tem zubum, ale dnes uz jsem najela na ten prisny program s tim, ze pokud bych mela hlad nebo chut, pridala bych kokteil nebo kureci polevku....Dekuji a pekny vikend.
 
7 years ago
Dr. Staněk
I události zlé, mohou být k něčemu dobré. Držím vám palce!
 
7 years ago
Mam ted silnou motivaci, prptpze po tom to jidle mi je dobre, neni mi tezko a nektere pokrmy se opravdu daji vychutnat. Nicmene ted mi malinko nahral do karet jeste zubar, jelikoz ode dneska necekane mam stravu pouze brckem...tak ze nektere polevky zvladnu, kokteil, cokoladu a zbytek musim nejak domyslet. Trosku mi to udelalo caru pres rozpocet ale na druhou stranu je to plis protoze at budu mit chute nebo ne tak stejne nemuzu...:-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
To je určitě možné. Je možné použít i vlákninovou polévku DietLine a třeba do ni přidat ještě uvařenou ParaPastu. Přeji pevnou vůli a těším se, že se zase ozvete, jak se vám daří.
 
7 years ago
Dobry den...ja jsem si to rozmyslela a dam se prisneji.... bez tech teplych jidel.... jen jsem udelala to, ze jsem nevybrala do objednavky konkretni plan, ale objednala jsem si veci, ktere mam nejradsi a z tech si jidelnicek poskladam...chtrla bych se pokisit dodrzet system 15ti denniho prisneho s tim, ze pokud me prepadne nevydrzitelna chut tlumila bych napr.kokteilem....
 
7 years ago
Dr. Staněk
Jestli vám plán vyhovuje a jste schopná jej zopakovat(třeba se změnou některých příchutí), udělejte to. Nejsnáze se dodržuje. Přejdete-li na běžný jídelníček, váha se rychle vrátí zpět, protože je jasné a běžné, že dietní prohřešky budete dělat častěji. Nyní stále potřebujete přesný jídelníček, který povede ještě k výraznějšímu poklesu váhy. Určitě bojujte a nevzdávejte se. Zdá se, že jste první krok docela zvládla a že malá oslava pomerančem a následné vážení může vézt ještě k pevnějšímu odhodlání s váhou něco udělat.
 
Stránka 1 z 2

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru