V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

DP 12 - dotaz na porce a riziko zacpy

5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Jestli fyzickou zátěž snášíte i při takovém příjmu energie, volte DP12. Přidejte 1x tyčinku Guareta navíc. Můžete přidat i tyčinku Stimulsin Multi k vůli zvýšené potřebě vitaminů. Alternativou je DietLine VitAmin. Kalium Plus volte nyní v množství 2 tobolky za den. Psychoton není u vás nezbytně nutný a můžete jej třeba vyzkoušet později. Hledejte nějaký prostor na odpočinek během dne. Přeji pevnou vůli ! Těším se, že se ozvete po prvním týdenním vážení.
 
5 years ago
jája
Děkuji za rychlou odpověď, musím se přiznat, že žádný takový problém nemám. Jen se cítím na dietním jídelníčku nervozní, jinak mám spíše nižší tep a spí se mi dobře....jen bych potřebovala spát více, což se mi s malými dětmi moc nedaří:-) Takže asi ty přášky na psychiku nepotřebuji? Rozumím tomu dobře, že při své fyzické aktivitě si k DP 12 mohu tedy přidat ještě každý den tyčinku Guareta nebo Dietline a vitamínovou tyčinku Stimulsin Multi a Kalium Plus jednu tabletu denně? Nebo by pro mě byl vhodný jiný dietní plán? Moc děkuji Jája
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jájo. Jsem rád, že jste se ozvala a že vám podařilo snížit váhu po porodu. To nebývá snadné. Současná tělesná zátěž neodpovídá DP 12, a je lepší volit takové tělesné aktivity, které nezvyšují potřebu výživných látek a aktuální potřebu energie. Někdo ale při takové tělesné zátěži nízkoenergetický jídelníček toleruje bez větších problémů. Jsou to většinou lidé trénovaní. Doporučuji přidat DietLine VitAmin ( nebo klidně u vás ještě tyčinku Stimulsin MULTI) a Paralékárna Kalium Plus. Přidání tyčinky Guareta je také ještě na místě. Psychoton se hodí zejména pro citlivé lidi se zvýšeným napětím sympatického nervového systému nebo pro ty, ktěří často trpí obavami všeho druhu. Někdy lékaři volí například termín neurocirkulační astenie ( vyšší tep, potivost, v noci vnímání srdeční akce, dráždivý tračník...). Pravidelné užívání vede ke zklidnění a lepšímu pocitu po probuzení. Myslím, že stojí za to jej vyzkoušet.Kdykoliv se ozvěte.
 
5 years ago
jája
Dobry den, pane doktore, hlasim se opet po roce. Nicmene jeste stale se mi nepodarilo dostat na idealni vahu. Pomoci vasich planu jsem zhubla poporodni kila, ale rada bych jeste schodila 5-7kg. Problem je v tom, ze jsem dost unavena z deti, ktere mi davaji zabrat a vzdy kdyz zacnu dietu drzet tak za 2-3 dny porusim...protoze se citim spatne psychicky. Ted po letu jsem se rozhodla, ze uz na to opravdu vrhnu. Objednam si DP 12. Vsimla jsem si vaseho noveho produktu na psychyku, myslite si, ze by mi to mohli pomoci, abych nebyla pri diete tak strasne nervozni? Jeste dost sportuji tak 3×-4× tydne beham 10km 1xtydne hot jogu a jsem instruktorka Zumby-predcvicuji jen 1 hodinu tydne, ale v tydnu jeste doma musim trochu trénovat nove sestavy. Takze si do DP 12 pridavam alespon 1 tycinku...abych to vse zvladla. Doufam, ze je to tak v poradku? Dekuji a preji hezky den Jaja
 
7 years ago
jája
Moc děkuji, pane doktore. Budu se řídit Vašimi radami a tofu od firmy Golden Soya určitě také vyzkouším. Krásný den:-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Tak to si vedete výborně, Jájo! Gratuluji. Hotové pokrmy DietLine ( pochoutku i talíř) můžete použít. Jsou určitě i dobrou inspirací jak si připravovat bezmasé pokrmy. Výborný zdroj rostlinných bílkovin je tofu. Nejlepší seženete ve vienamských tržnicích. Velmi dobré je od firmy Golden Soya, která má vietnamské majitele. Osobně jsem výrobu navštívil a velmi se mi zamlouvala. Na blogu máme RP opečené tofu v zázvorových rajčatech. Z ryb je možné použít RP treska na zelenině. V obou případech šetřete co nejvíce tukem. U plátkového sýra hledejte varianty light, které bohužel nejsou tak chutné. Spíše bych volil tvarohy od firmy MIlko ( ovofity a svačinky). Přeji pevnou vůli !
 
7 years ago
jája
Dobrý den, pane doktore, během kojení se mi příliš hubnout nakonec nepodařilo. Naštěstí jsem alespoň nepřibírala. Jelikož již nekojím mám již za sebou první DP12 a pokračuji dalším DP12. Po 14 dnech mám dole 6kg, začátek byl těžký první 3 dny, jsem myslela, že to nezvládnu...přeci jen 2 malé děti, noční vstávání...únava a nedostatek spánku. Naštěstí jsem začátek překonala a již se v dietním režimu cítím dobře a absolutně mi vyhovuje. Před sebou mám ještě 9kg (včetně -2kg navíc). Po ukončení druhého DP12 již budu asi pokračovat DP10, ale přestala jsem jíst maso, proto bych se ráda zeptala čím mohu nahradit mastné výrobky v DP10? Mohu např. plátkový sýr a u teplých pokrmů si mohu koupit váš bezmasý talíř a vegetariánský? Ryby ještě jím, takže tuňák není problém. Dále beru aditiva a rybí tuk. Předem děkuji za odpověď Jája
 
7 years ago
Dr. Staněk
Milá Jájo, gratuluji k miminku! Rybí olej kombinovat můžete. Co se týká polévek, můžete je také. Jen vás musím upozornit, že někdo může kritizovat obsah glutamanu sodného. Glutaman sodný je sůl kyseliny glutámové. Ta je součástí každé bílkoviny. S glutamanem (nelogicky nikoliv také s kys. glutámovou), jsou spojený různé mýty. Momentálně se z obchopdního hlediska preferují výrobky bez glutamanu ( jeho náhražky ale kyselinu glutámovou také obsahují). Za normálních okolností nezvyšuje člověk touto formou významě příjem kyseliny glutámové a nemůže to mít zdravotní dopad jak pro maminku, tak pro miminko. Do mateřského mléka se dostává přirozeně cestou mléčných bílkovin a tak je příjem kyseliny glutámové stejně jako příjem jiných aminokyselin přírodou kontrolován.
 
7 years ago
jája
Dobrý den, pane doktore, již jsem díky Vašim dietním plánům po prvním porodu krásně zhubla, ale již jsem nekojila. Momentálně mám druhého dvouměsíčního chlapečka a tedy plně kojím. Již jsme na zhubnutí opět začala pracovat (teď potřebuji ještě cca. 12kg) a i se mi pomalu daří shazovat. Občas zařazuji do jídelníčku třeba na svačinu Vaší tyčinku nebo puding. Chci se zeptat mohu si dát občas i Vaší polévku? A ještě jeden dotaz mohu používat rybí olej od Vás? Beru ještě vitamíny při kojení, které obsahují také vitamín E jako váš rybí olej. Vitamíny mají vitamínu E 16,7 mg. Tak jen jestli to nebude vadit dohromady. Předem děkuji a přeji hezký den Jája
 
8 years ago
jája
Děkuji pane doktore, budu se řídit Vašimi radami. Nechtěla jsem si rovnou sestavovat běžný jídelníček, jen jsem přemýšlela o nákupu produktu Guareta a poskládání si sama s jedním běžným jídlem (podobně jako je v DP10). Ale raději si dám ještě DP10 a až po dosažení cílové váhy si nakoupím Vaše produkty a poté začnu se stabilizací dle příručky. Hezký večer a zřejmě se ještě ozvu:-)
 
8 years ago
Dr. Staněk
Milá Jájo, určitě je jednodušší nevázat dalším DP10, než si sestavovat běžný nízkoenergetický jídelníček sama z běžných potravin. Nemůže se vám navíc podařit, aby byl jídelníček stejné energetické hodnoty také stejně výživný. Tímto postupem snížíte riziko nevědomých dietních chyb a tak snáze dosáhnete cílové váhy. . Jednotlivé pokrmy Guareta jsou výživově kompletní, dobře stravitelné a nepředstavují pro tělo zátěž. Určitě je možné je do běžného jídelníčku zařazovat napořád. Nelze je však z výživového hlediska srovnávat s běžnými pamlsky. Budete-li konzumovat vícekrát za týden tyčinku Guareta, přidávat kyselinu listovou smysl nemá. I zelenina je dobrým zdrojem kyseliny listové a tu bude dobré v novém jídleníčku preferovat oproti příloháma běžnému pečivu. Během těhotentví je třeba, aby byl nárůst váhy přiměřený a je možné k udržení přiměřené energetické hodnoty celodenního jídelníčku Pokrmy Guareta používat. Přeji pevnou vůli i v dalších dnech a kdykoliv se ozvěte..
 
8 years ago
jája
Krásný den, pane doktore, díky 12DP se mi již podařilo zhubnout 5 kg, dnes po 5 dnech 10DP zatím 1 Kg, už to tak rychle nejde, ale je mi jásné, že posledních pár kil půjde již pomaleji. Již na svou ideální váhu potřebuji 2 kg + dolů 2 kg, jak píšete v radách. Takže ještě celkem 4 kg. Myslím, že po ukončení 10DP snad ještě jedno kilo dolů půjde a zbydou mi celkem 3 kg do stabilizace váhy. Ráda bych se zeptala jak mám pokračovat, mohu si objednat ještě jednou DP 10? A až se mi podaří shodit zbývající kg, tak si jen objednat oblíbené výrobky a postupně je zaměňovat za normální stravu? Ještě bych se chtěla zeptat jestli budu moci čokoládové tyčinky a kokosové občas i nějakou jinou příchuť jíst již nastálo v běžném jídelníčku, ráda bych jimi nahradila definitivně sladké? A také bych ráda některé další výrobky ráda využívala...občas polévku, nebo na snídani krém nebo pudink a i koktejl jsem si oblíbila, tak jestli to nevadí z dlouhodobého hlediska? Dále jelikož budeme plánovat další těhotenství, měla bych již s předstihem začít brát kyselinu listou, ale všimla jsem si, že na kokosové tyčince je kyseliny listové 100% doporučené denní dávky, mohu i tak kyselinu listovou užívat? A úplně poslední dotaz pokud se nám v příštím roce podaří těhotenství jak je to s Vašimi výrobky, můžou se užívat nebo jsou nevhodné a speciálně co tyčinky? Předem moc děkuji za odpovědi a omlouvám se za tolik otázek:-) Ještě Vám chci moc poděkovat za výborné produkty a také hotová jídla mi moc chutnají, zřejmě si je také ještě k DP10 přiobjednám:-)
 
8 years ago
Dr. Staněk
Mám také radost, že jste úspěšná a že vám naše výrobky vyhovují, Jájo. Věřím, že se vám bude dařit kontrolovat jídleníček i v dalších dnech a že postupně dosáhnete vytoužené váhy.
 
8 years ago
jája
Moc děkuji za rady:-) Dnes jsem 8 den a mám 3 kg dole, jsem srašně spokojená a kupodivu i s devítiměsíčním dítětem mám dostatek energie. Cítím se opravdu výborně, Vaše dieta je perfektní, jen mě mrzí, že jsem o ní nevěděla dřive a zkoušela jsem různé a zbytečné diety. Krásný den:-)
 
8 years ago
Dr. Staněk
V tomto případě záměnu "7 za 8" udělejte, Jájo. Ze syrové zeleniny použijte 100g kedlubny, mrkve(opravdu ale ne vařenou), 100gředkviček, veškerou listovou zeleninu 200g, papriky 100g. V připadě zeleninového salátu např. rajčata, ledový salát, rukola volte porci 200g kde bude poměr plodová/listové cca 1::2. Věřím, že si poradíte a jsem rád, že se snažíte být důsledná. Držte se!!!
 
8 years ago
jája
Dobrý den,moc děkuji za info. Mám tedy objednáno DP 10+pokrmy krutí a tuňáka. Ještě mám přeci jen dotaz, jelikož nemám ráda vařenou nebo dušenou zeleninu, je možné vařenou brokolici, Mochovskou směs a vařený květák nahradit syrovou zeleninou? Pokud ano, kterou můžu použít? A ještě jsem se chtěla zeptat, 8 den DP10 půjdu na oběd do restaurace, ale v tomto dnu nemám zrovna teplý oběd, ale mám snídani svačinka Milco. Zřejmě nemohu zaměnit 7 den za 8? V 7 dnu mám totiž pečená kuřecí prsa, tak by se to dalo zřejmě objednat v restauraci se zeleninou. Ale pokud to nejde, tak to nevadí, za každou cenu tam jíst nemusím, nerada bych si nějak nabourala dietní plán:-) Děkuji.
 
8 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, díky za dobrou zprávu! Záměna za hotové pokrmy je možná. Jen bych preferoval místo hovězího volit tuňáka. Ten by byl vhodnější. Výrobky Dietline Protein 20 jsou zaměnitelné a tak si určitě vyberte to, co vám nejlépe vyhovuje. Tuto záměnu v DP10 pak uveďte do poznámky. Přeji pevnou vůli! Držte se!
 
8 years ago
jája
Krásný den, pane doktore,jsem 6 den DP 12 a jsem velice spokojená. Zatím jsme se vážila jen 4 den a to jsem měla 2kg dole, ale hlavně vůbec netrpím hlady, nemám žádné chutě a jsem absolutně spokojená. Jen jsem chytla od syna rýmu, ale beru additiva a myslím, že budu brzy v pořádku. Jelikož se chystám objednat DP10 na pokračování, chtěla jsem se zeptat zda-li některé uvedené jídla, které je potřeba dokoupit v krámě a uvařit je možné zaměnit za Dietline hotová jídla? Jde mi o 2 jidla - krutí maso 150g+zelené lusky vyměnit a zakoupit hotový pokrm Dietline krutí maso s jarní zeleninou a vařenou hovězí plec 100g + vařený špenátový protlak Icefield vyměnit a dokoupit hotový pokrm Dietline Hovězí mlété ze zelenoniu a sýrem? Dále bych se chtěla zeptat jestli v DP10 můžu vyměnit horkou čokoládu omeleta za jahodový koktejl, který jsem si opravdu oblíbila? Pokud ano, mám pouze uvést do poznámky při objednávce? Předem moc děkuji za odpověď. P.S. musím ještě pochválit Vaše výrobky, většina z nich je opravdu výborná:-)
 
8 years ago
Dr. Staněk
Ano. Additiva je možné zařadit hned.a Rybí olej také. Bude dobré, pokud bude mít dostatek omega -3 viz.Paralékárna Rybí olej. Přeji pevnou vůli. Kdykoliv se ozvěte.
 
8 years ago
jája
Pane doktore, moc děkuji za rychlou odpověď. Ta zácpa, kterou jsem trpěla byl zřejmě pouze poporodní stav, protože do porodu jsem vůbec neměla žádné problémy ani v těhotenství ani před tím. A v podstatě ani teď, laktulózu jsem brala v podstatě již jen na změkčení stolice kvůli trhlině, která by měla být již také v pořádku. Na toaletu již chodím opět pravidelně, každé ráno jako před porodem:-) Ale budu počítat s tím, že při této dietě to bude trochu jinak. Zítra se vrhnu na DP 12, vodu s citrónem tedy oželím, budu jíst vlákninu dle Vašich instrukcí, těším se a případně multivitamín additiva, můžu již teď při prvním DP nebo až později? A ještě beru jednou denně kapsli rybího tuku smím nebo ne? Děkuji.
 
8 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, vedete si výtečně a cílevědomě!!! Jednu z porcí si prosím rozpulte a Plán se snažte striktně dodržet s touto malou a "neškodnou" změnou. Ušetřené mléko 20ml z přípravy koktejlů či pudinků(viz.Pokyny/příprava) je možné použít na přípravu kávy. Kávu je možné sladit stevií, nebo třeba Irbisem, který má asi lepší chuť. Strava je prakticky bezezbytková, a proto je potřeba vyprazdňování omezena. Vláknina mimo jiné pomahá pravidelnost při vyprazdňování udržet. Psyllium můžete použít v minimální denní dávce 10g za den. Do pudinků můžete klidně navíc použít Guaretu SlimLineu. Laktulózu nyní vynechte. Mohla byste mít navíc větší problémy s nadýmáním. Není potřeba. Do budoucna doporučuji používat Paralékárna Flavonoidy, které příznivě působí na hemoroidální plexus. Problém se zácpou může být funkční nebo jen dietní. Podle toho je třeba volit léčbu či správná dietní opatření. Řada doporučovaných dietních opatření uvedených na internetu i v lékářských učebnicích může k zácpě přispívat. Problém se zacpou je třeba řešit individuálně na základě znalosti zdravotního stavu i způsobu stravování. Citrón do vody u DP Guareta prosím nepřidávejte. Tento postup může ovlivnit konečný výsledek. V období stabilizace váhy již v tom problém nevidím. Přeji pevnou vůli. Kdykoliv se ozvěte.
 
8 years ago
jája
Dobrý den, pane doktore, zítra bych chtěla začít s dietním plánem na 12 dní. Jsem deset měsíců po porodu, již nekojím. Po porodu jsem již zhubla 20kg. 10 kg jsem nechala v porodnici a dalších 10kg jsem zhubla pomocí krabičkové diety a běhání. Ráda bych shodila ještě 7 kg, které jsem měla již jako nadváhu před těhotenstvím. Momentálně mi již nejdou shodit...jelikož nejsem schopná po delší době dodržovat striktně krabičkovou dietu o víkendu, kdy jídlo nedováží a já hřeším, hlavně na sladkém na kterém jsem závislá:-( Proto mě zaujala Vaše dieta a včera mi dorazil balíček na 12 dní. Můj dotaz zní: jsem zvyklá na 5 pravidelných porcí, což bych nerada porušovala. Měla bych si tedy ještě nějaký produkt dokoupit, nebo mám jeden z produktů na den rozpůlit, abych dodržela kalorie a také 5 porcí? Dále jsem po porodu měla problém se zácpou a léčila jsem se s trhlinou u proktologa. Momentálně jsem již v pořádku, ale ještě beru na noc jednu lžíci laktulózy. Předpokládám, že u diety již laktulózu nebudu moci používat, jelikož je dost sladká. Proto bych se chtěla zeptat jak mám minimalizovat riziko případné zácpy? Od Vás jsem obdržela jedno balení vlákniny tablety k DP 12 zdarma a doma mám psillium. Mám tedy používat nejdříve vlákninu od Vás a pak mohu i psillium? Nebo raději ještě dokoupit vlákninu od Vás? Samozřejmě po skončení plánu bych chtěla navázat DP 10, tak jak doporučujete v diskuzích, dokud se nedostanu na ideální váhu. Ještě se chci zeptat mohu pít vodu s citronem a alespoň jednu kávu s mlékem případně slazenou stevií? Předem děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru