V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Raport

10 years ago
Saurah
Milý pane doktore, foto je nejméně před pěti-sedmi kily :-). Po Vašich DP... Je to stále sice o víc než 10kg než za mlada, ale stačilo by to, abych se cítila dobře. Jen zase přestat mlsat, začít Guaretu, nakoupeno už mám... raději se ozvu, až se mně podaří odložit první kila, pak už bude všechno snazší. Moc Vás pozdravuji, ♥ Dag.
 
10 years ago
Dr. Staněk
Odpověď na dotazník č. 100. Máte-li nadváhu, z výživového hlediska nemá smysl jíst běžný chléb a margarín. Jsou zbytečnou zátěží a zbytečně zvyšují příjem tuku a sacharidů. Med je třeba také na nějakou dobu vynechat, chceme-li snížit množství tukových zásob. Pokud vypadají obdobně další dny v týdnu, s váhou nepůjdete dolů a s velkou pravděpodobností se bude každý rok o trochu zvyšovat ( přibereme-li 100g za měsíc, za rok je to 1,2kg a za 10 let 12 kilogramů. Ty utečou jako voda.).Předpokládám totiž, že se určitě dopouštíte občas i větších dietních chyb, jak je v současnosti velmi běžné. Zdá se ale, že jíte poměrně skromně a nemusíte mít tedy velký problém si váhu po zhubnutí udržovat, pokud se naučíte tvořit jídelníček, který bude pro vás vhodnější a který vám bude vyhovovat i po chuťové stránce. Napište mi prosím ještě něco o problémech s bolestmi hlavy a proč užíváte Topamax. Byla vám skutečně neurologem diagnostikována migréna? Při přísném redukčním jídelníčku dochází většinou ke zhoršení problému. Jak často migrénou trpíte? Co je podle vás jejim hlavním spouštěcím impulsem ( počasí, stres, dny menstruačního cyklu, určitá strava ...)?
 
10 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, tak Vám musím sdělít, že pokud je foto aktuální, trápíte se zbytečně. Jestli se ale při současné váze necitíte úplně dobře a myslíte si, že je i přičinou drobných zdravotních problémů, poraďte si s ní a snižte o trochu její hodnotu.
 
10 years ago
Přiložen dotazník #100
 
10 years ago
Dr. Staněk
Díky, Dag. Podívám se na to a těším se. Jinak přiznávám, že si facebooku nevšímám, protože je to obrovský žrout času. Nenechte se prosím z toho vyvézt z míry a třeba popřemýšlejte, zda nevolit trochu jiný postup. Na dietní hříchy během víkendu je skvělé navázat DP3 odlehčovacím a naučit se být 3 dny pravidelně disciplinovaný. Váhu lze takto minimálně udržet. Budu se těšit, že se zase ozvete a hned jdu na Facebook, pokud mě v lékárně někdo "nevyruší". Hezký víkend.
 
10 years ago
Saurah
Ach jo, milý pane doktore... Když v tomhle vláknu, které jsem zakládala před dvěma lety s nadšením, jak rychle mně jde dolů 10 kg, dnes čtu, je mi stydno. Už po třetí neúspěšně začínám s Guaretou, před prázdninami jsem také jen "začínala" a nevydžela dlouho. Ale teď na začátku školního roku... pět dní jsem vzorná a víkendu všechno pokazím... No, nemám se čím chlubit, raději se ozvu, až se polepším. Na FB jsem Vám poslala zprávu, třeba bych Vás potěšila alespoň fotografiemi z mé zahrady a pejsků. Moc Vás pozdravuji, Dagmar.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Tak to mám radost Evo, že se rychle porovnala i kyselina močová. Je vidět, že jste zdravá, a že vše bylo způsobeno jen nevhodným jídelníčkem, který ale zatím nedokázal v organismu způsobit takové změny, které by byly nevratné. Věřím, že i dovolenou zdárně zvládnete a budu se těšit na další dobré zprávy.
 
12 years ago
esokol
Omlouvám se, jestli se mi opětovně vloží několikrát, ale chyba není na mé straně. Léto mám už vyřešené. Celý srpen budu v Bulharsku a díkybohu jedeme 3, tedy 3 kufry, takže už mám rozpis co nakoupím a budu převážně a pouze jíst tak, jako doposud-3 jídla Guareta /či DietLine/ a 1 normal. Jenom asi tak 4x se musím účastnit přátelských večeří a u balkánců je odmítnutí jídla neslušnost, tak pro tuto příležitost už mám koupený officeslim. A jinak, dnes mi lékařka po kontrole krve sdělila, že už dlouho neviděla u nikoho tak krásné výsledky, zmizela i zvýšená kyselina močová, cholesterol prý výstavní, prostě jsem prototyp úžasně zdravého člověka a to během 4 měsíců!!!! Ptala se co jím, tak jsem jí řekla "Staňka"- snad se pan doktor neurazí, takže chcete-li být bez zdravotních problémů, tak JEZTE STAŇKA. Eva Sokolová
 
12 years ago
Dr. Staněk
Úžasný výsledek Evo ! Těším se, že nakonec dosáhnete vytoužené váhy. Je vidět, že jste velmi disciplinovaná a že jdete stále za svým cílem. Nepolevujte, vyhýbejte se nástrahám které přináší léto a různé hodování s ním spojené.
 
12 years ago
esokol
Tak k dnešnímu dni jsem prolomila hranici šílené váhy /směrem dolů/, ještě se stydím napsat kolik, ale od 23.1. je dole 25 kg!!, snad to povzbudí ostatní. Zůstávám na 3 Guaretách denně + jedno jídlo /převážně složené se zeleniny+např.maso, či omeleta či rýže DietLine/ a zůstanu ještě dlouho, protože mi to naprosto vyhovuje po všech stránkách Snad to ostatní povzbudí do dalšího hubnutí. Eva Sokolová
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, chápu vašeho manžela. Na zakulacenější ženské tělíčko se krásně dívá a určitě prosím udělejte nějaký kompromis. Také se přimlouvám. V každém případě přechodně se snažte snižit váhu o 2kg více než je ta, kterou si chcete udržovat. Co se týká antidepresiva, v žádném případě nedoporučuji rychlé vysazení,ale postupné snižování dávek. Buďte prosím v tomto velmi opatrná. Na druhé straně se snažte vysazení léku v horizontu měsíců dosáhnout pokud se bude zdát, že je váš psychický stav mnohem odolnější. Trpěl obdobným problémem někdo z vašich rodičů? Jinak jste mi udělala velkou radost a určitě mě tuto neděli čekají samé příjemné věci. příjemnou neděli.
 
12 years ago
Saurah
Dobrý večer, milý pane doktore. Chtěla jsem původně napsat zase až po týdnu, abych Vás nezdržovala, ale nedá mně to: 10 kg dole! To je 1 balení keramické hmoty, které když mám přenášet, jsem pěkně ztrhaná... Včera jsem si jela k obvodnímu lékaři pro léky a hned jsem využila příležitost obléci si obepnuté šaty, které jsem už hodně dlouho neměla na sobě :-); snížil mně Lozap na minimální dávku, i když ho už delší dobu neužívám, stejně jako Helicid ( a zatím je nepostrádám - snad). Jen Zoloft 200 mg denně se bojím vysadit... a právě ten mně pan doktor stále říká, že je to moc. Na druhé straně mě obdivně okukoval a chválil a chválil... že při té dávce antidepresiv by to vůbec nečekal... Tak jsem si vzala dneska šatičky, které jsem už chtěla darovat nějaké štíhlici i na pletí na zahradu :-). Jsem prostě tak moc ráda, že jsem Vás poslechla! Dnes jsem také poprvé nahradila vše kromě Morning Start ( bez něj a kávy na zahradě se už asi neobejdu :-) nízkotučnými mléčnými výrobky, zeleninou a tuňákem, ze kterého jsem slila olej... Moc Vás pozdravuji, Vaše šťastná ♥ Dag. P.S.: Ještě bych ráda odložila tak 5 kg, ale můj hubený manžel se obává, že by to bylo prý už příliš :-)...
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, díky za zprávu. 8kg musí být již opravdu vidět! Ta únava je nyní všeobecným jevem . Lidé si na ni hodně stěžují. Já jsme na tom obdobně. Chce to odpočívat, něco trochu fyzicky dělat a radovat se z každé maličkosti. Ono se to podá. Chce to jen vyrovnanější počasí. Výkyvy jsou příliš velké. Zkuste pečlivě sledovat všechny fyzikální parametry , které souvisejí s počasím a uvidíte, jak je tělo citlivé na tyto vlivy. Bolesti hlavy, únava, bolesti zad a kloubů jsou často důsledkem změn v atmosféře. Uvidíte až se vrátí zase sluníčko a modrá obloha jak se to na lidech příznivě projeví. Těším se na další zprávy.
 
12 years ago
Saurah
Dobrý večer, milý pane doktore :-). Tak dnes přesně 5 týdnů a přesně 8 kg dole. Jsem moc moc moc spokojená, všechno mě těší, lidé chválí... vždyť u nás je tak krásně, i když sem tam něco pomrzlo. Po 7mi letech ale z planiny s 2 m kopřivami se raduji z polodivoké, kvetoucí a vonící nádhery s bující zelení s vzrostlými stromy, které jsme sázeli a zákoutíčky a nemohu se každý den vynadívat a s pejsky obcházím dokola... To jsem se rozpovídala... ale také jsem velmi unavená, přitom se nijak nehoním. Spát déle než 7- 8 hodin nedokážu, ani jsem ještě nezačala cvičit, jen ráno uvolňuji páteř. Včera mě popadl HLAD, který nešel zahnat; přidala jsem tedy netučný tvaroh na strouhání, nakládačku, malý syreček a light tvrdý sýr 3 plátky kolem kyselé okurky. Dnes už dobré :-). Přišel balíček s čoko tyčinkami a syslí zásobou vlákniny, kterou opravdu nešetřím. Jogurtové krémy nemají konkurenci: dávám si je ráno s vlákninou na dvakrát ( celá dávka nejde v šejkru ani roztřepat :-)) a vychutnávám do posledního kousíčku čokolády nebo ovoce, které v nich mám také moc ráda. Ty se Vám povedly :-). Ráda bych začala nahrazovat druhé jídlo ve dni, ale mám trochu strach, přes víkend to promyslím. Pozdravuji Vás a děkuji, ♥ Dag.
 
12 years ago
Dobrý večer, čtu tady ty úžasné výsledky, kterých někteří z vás dosáhli a musím říci, že je to dosti inspirativní. Já s váhou bojuji už mnoho let. Je mi 32let, měřím 165cm a vážím 67kg. Myslíte, že je reálné váhu stáhnout o 10kg za měsíc? Zítra začínám přísný 15DP, tak doufám, že mi to půjde, tak jako některým z vás a budu se také brzy radovat ze shozených kil. Tak mnoho zdaru nám všem:-) Tanan
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, knížky o stravování určitě nečtětě. Jsou až na vyjímky zmatečné a k ničemu dobrému nepřispějí. Stačí se držet obecných výživových doporučení, které stále aktualizuje Společnost pro výživu, všímat si výživových informací na obalech výrobků a rámcově se orientovat ve složení základních potravin. Možná úplně stačí jen trochu znát ty tabulky a informace co máme v Pokynech pro stabilizaci. Ostatní nám řekne váha a pravidelná roční prohlídka u lékaře. Je dobré papat málo a vybírat si jen to nejlepší co nám příroda poskytuje. Další kouzlo,lze vymyslit kulinářskou úpravou a kořením. Co a jak jíme vypovídá něco i o nás a určitě je možné po celý život něco na sobě zdokonalovat...
 
12 years ago
Saurah
Děkuji moc za podporu, milý pane doktore :-). Trochu jsem se bála, že Vám 7 kg bude připadat málo. Když neučím, jsem venku od rána do večera, vždyť proto jsem utekla z města na polosamotu... Buď se vrtám se psy v zahradě, nebo fotografuji, nebo se jen tak kochám... Televizi sama ze skříňky nevytahuji, ani o ní nevím. Jen ten internet- to se budu muset polepšit... čtu a čtu... a to si půjčuji knihy v několika knihovnách a dost knih stále kupuji- příroda, estetika... většinou odborné... ale nebudu už alespoň utrácet za knížky ohledně stravování :-) - plná knihovna mně nepomohla, až Vy... Příjemný den, Dag.
 
12 years ago
esokol
Chtěl jste, abych napsala, když se mi vloží příspěvek vícekrát. Stalo se právě teď, jednou jsem odklikla , odešlo a naběhla stránka "Nebyla přijata žádná data", stává se to často, ale stává se mi to bohužel i když dělám objednávky, že mi tam tato stránka naběhne. Stalo se mi to již i na druhém PC-zobrazení této stránky, ale příspěvek se vložil jenom 1x.
 
12 years ago
esokol
Lékařka mi snížila dávky léků na tlak na polovinu s tím, že za 14 dní vše překontrolujeme a poté se uvidí. Ale vyhráno ještě nemám, stále je kil hodně a hodně zbývá dostat dolů,.... jo, když je někdo bl... a dostane se díky "blbé stravě a blbé hlavě" na takovou váhu, na jaké jsem byla já, může si za to sám, chtěla jsem dotat, tak ať trpí, ale já s Guaretou a DietLine fakt netrpím.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Evo, díky za skvělou zprávu. Doufám, že lékařka reagovala úpravou dávkování léků na vysoký tlak, pokud je užíváte. Pokud ne, je třeba to urychleně napravit. Ano, je to tak. Za většinu běžných nemocí si můžeme sami. Udržování normální váhy je pro zdravotní stav populace zcela zásadní. Ostatní je jen na vlivech dědičných a na vyšší moci.
 
12 years ago
esokol
Já si dovolím nahlásit celkem za 4 měsíce 23 kg dole. Dnes se mi stala příjemná věc, při svých "plných" kilech jsem měla problém s vysokým tlakem. A dnes mi sestra naměřila tlak nízký!, už minulý týden byl nízký,konstatovala, že se mi tlak srovnal díky shozeným kilům. Veškeré výsledky odběrů, cholesterol, cukr..... v pořádku. Možná je třeba si uvědomit, jak nevhodná neboli špatná strava ničí zdraví. A že je lepší, udělat si za 40,- Guareta zeleninovou polévku, než pozřít za 40,- 2x hamburgera u McDonalda. Dát si za 43,- jogurtový krém Guareta nebo za tutéž cenu opečenou klobásku s chlebem. Veškeré špatné stravování se nám úročí na zdraví. A já se vydávám na cestu dalších 20 kg /i s občasným menším úletem, který přebíjím pytlíčkem officeslimu/ nijak nestrádám. Eva
 
12 years ago
Saurah
Děkuji moc za podporu, milý pane doktore :-). Trochu jsem se bála, že Vám 7 kg bude připadat málo. Když neučím, jsem venku od rána do večera, vždyť proto jsem utekla z města na polosamotu... Buď se vrtám se psy v zahradě, nebo fotografuji, nebo se jen tak kochám... Televizi sama ze skříňky nevytahuji, ani o ní nevím. Jen ten internet- to se budu muset polepšit... čtu a čtu... a to si půjčuji knihy v několika knihovnách a dost knih stále kupuji- příroda, estetika... většinou odborné... ale nebudu už alespoň utrácet za knížky ohledně stravování :-) - plná knihovna mně nepomohla, až Vy... Příjemný den, Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, je to výborný výsledek a pokud se nevrátíte k původním stravovacím návykům bude to jen lepší a lepší. Gratuluji! Unavený je nyní skoro každý. Proti únavě jsou nejlepší přiměřené fyzické aktivity a nějaká monotónní fyzická práce. Je také důležité snížit zátěž očí a nenamáhat je příliš sledováním televize a internetu. Ty navíc spíše okrádají člověka o čas a o vlastní životní prožitky. Hodně pomohou správné brýle či čočky, pokud je někdo nosí a také procházky v přírodě, kdy nenamáháme oči pohledem nablízko. Chce to zkrátka hledat přirozená řešení a nehledat pomoc v pilukách a u šamanů. 7kg zhubnout vyžaduje již nějakou kázeň a sebedisciplinu!!! Věřím proto, že dokážete ještě mnohem více a vašeho úspěchu si také považuji.
 
12 years ago
Saurah
Milý pane doktore, tak dnes měsíc na Guaretě a 7 kg dole. Jde to už pomaleji, ale stále bez prohřešků, kromě zelené zeleniny a kysaného zelí navíc a vlákninových tabletek 3- 4 denně. Cítím se dobře, jen trochu unavená ( u mě nic neobvyklého ), ale užívám Geriavit a rybí olej a jsem přešťastná, že zrcadlo ve mně přestává podporovat deprese :-). Balíček od Vás jsem si namíchala opět z výrobků, které mně chutnají a konečně začnu trochu cvičit, abych zpevnila svaly. Množství Vámi doporučených sacharidů hlídám a nepřekračuji. Myslím na Vás, Vaše vděčná ♥ Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, je to výborné a mám radost, že jste komplikace se zápalem plic překonala! Nezapomeňte ale odpočívat a trochu si více pospat. Hlídejte si prosím pečlivě příjem sacharidů. Snažte se držet příjem od 60-90g za den. Je lepší často přidat při nízkoenergetické dietě 5g tuku než sacharidů i když je to z hlediska příjmu energie dvojnásobek. Stále se ale rámcově držte výživové hodnoty DP na 10dní. Přidejte občas multivitamin-multiminerál. Těším se na další zprávy.
 
12 years ago
Saurah
Dobrý večer, pane doktore; hlásím přesně po třech týdnech úbytek něco přes 5 kg - má to tak správně být? Držela jsem 10DP, po něm kombinuji denně 2 Guarety, 1 proteinový produkt a 1 normální jídlo jako v 10 DP. Zeleninu si nechávám jako zvláštní chod, nic navíc, jen trochu častěji zobnu ochucenou vlákninovou tabletu nebo Fresh bonbónek. Vlákninu vlastně přisypávám do každého tekutého jídla. Zápal plic je za mnou, už pilně pracuji na zahradě, od víkendu začnu trošku cvičit kalanetiku. Zbavit se dalších 5ti kg bych moc ráda. Jestli poté do třetice ještě 5kg se rozhodnu po konzultaci s Vámi a podle toho, jak budu vypadat. Pokud radíte hned něco změnit nebo vylepšit, ráda poslechnu; Vaše vděčná Dag.
 
12 years ago
Saurah
Jsem moc a moc ráda, milý pane doktore: po 10DP mám dole 3,2 kg!!! Děkuji a pokračuji dál... ♥ Dag.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, díky za zprávu. Snažte se být opravdu důsledná a s ovocem ještě vydržte. Chutě budou na něco vždycky a discplinovanost je nutná. Co se týká té pleti a vlasů, můžete zkusit Gelantinu. Ta je výborná. Je třeba však konzumovat 5-10 tobolek za den aby byla dávka dostatečná. Máte-li problém s polykáním tabletek či tobolek, skvělý výrobek je Artilane, který se pije obdobně jako probiotický Actimel. Je možné také použít od RosenPharmy Kolagen forte s kyselinou hyaluronovou. Večerní hlad je možné tlumit vlákninovými polévkami Dietline. To je jediná věc, kterou je možné do dietního režimu přidat navíc kromě vlákninové "rýže" SlimRice.
 
12 years ago
Saurah
Milý pane doktore, končím dnes 7. den 10DP: 2,5 kg dole (možná i víc :-)). Dnes přišel balíček s další zásobou Guarety na asi 10 dní, sestavila jsem ji podle rozpisu DP10 sama- nechtěla jsem obtěžovat toho, kdo balí zásilky, aby vyměnil to a to za jiné... Konečně jsem pochopila, jak jsou jídla ve dni složena. Jo, Býci a "pomalý rozjezd" :-) Zkusila jsem hned k snídani Stracciatellu jogurt, s trochou vlákniny mě zasytila až do pozdního oběda; připomněla mi krupičkovou kaši. Žádné porušení diety, jen večer mě trápí hlad, tak zkouším posouvat jídla co nejdále ve dni a rozpustím navíc nějakou vlákninovou tabletu... v lednici salátovou okurku, kdyby bylo nejhůř a jen kousek tyčinky v kapse, abych nesmlsla hned celou :-). Ale nic jsem zatím krom té vlákniny, na kterou jsem se Vás už ptala, opravdu nepřidala; vím, že bych se pak v prohřešcích začla topit. Šejkr je skvělý vynález, Vaše omelety s ním, s kořením a divokou pažitkou ze zahrady už vykouzlím zcela neodolatelné. Také děkuji za rady všech ostatních, pomáhají moc. Irbis jsem po letech vylovila ze šuplíku( normálně ale nesladím ani cukrem ) - zatím do zeleného čaje ( 1-2 za den než se naučím pořádně pít ) a do kávy místo sojového Zajíce. Pohyb zatím žádný - nebyl čas a síly, ale od soboty plánuji vycházky do lesa. Myslím na Vás, pane doktore, i na ostatní hubnoucí a ozdravující se. ♥ + :-) Dag.
 
12 years ago
Saurah
Jeje, to mám dlouhé vedení: napsat do poznámky u nákupu a ne sem do poradny. Objednávám tedy DP 10. Děkuji... Dag.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru