V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Raport

před 8 měsíci
Saurah
Milý pane doktore, tak nakonec už od Vánoc mám žlučník vyoperovaný. Hodně jsem váhala, konzultovala s několika lékaři, protože mě nebolel a nic mě k operaci tedy nenutilo. Ale nefungoval, byl plný kamenů, bez žluči a jeho vývod prý kalcifikoval. Tak mám suvenýr v podobě kamenů jako menší kostky cukru... Pocitově bezé změn: nemohu některou zeleninu jako papriky, ředkvičky a syrovou cibuli...
 
5 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag. Běžte svoji cestou. Výborně. Suché víno má více alkoholu. Koncentrace alkoholu se prodlouženým kvašením zvýší, koncentrace jednoduchých cukrů sníží. Pijte tedy kvalitní víno, jehož chuťi vás zaujmou a objevujete v něm další. Z energetického hlediska to vyjde zhruba nastejno, jestliže pijeme víno samostatně. Jahody obsahují hodně vody a nemusí být dietním prohřeškem. V létě bych se jim úplně při redukční dietě nebránil, jestliže si dokážeme řící ne a sníme jen 50-100g za den. I s těmi depresemi se mi to nezdá tak zlé. Člověk potřebuje být spokojený sám ze sebou a k tomu přispívá každý úspěch, který dosáhne. Hranice mezi depresivními stavy a pocity ztráty psychických sil a marnosti všeho co děláme není podle mého názoru ani zdaleka ostrá. Možná se to dá přirovnat k lávce, na kterou šlápneme a prolomí se s námi. My pak dokážeme či nedokážeme za určitou dobu sami vylézt ven. Minimálně častečně je to v naší moci, díky naší vůli a míře usilování o žití co nejdéle. Příjemý týden! PS: Já jsem se před chvíli pásl na moruších. Mám je rád čím dál více a uvažuji, že jich ještě pár do přírody vysázím. Zdá se, že jim teplé klima svědčí.
 
5 years ago
Saurah
Milý pane doktore, moc děkuji za povzbuzení :-). Protože jsem si každý večer nalila malou sklenku studeného suchého vína a začaly zrát na zahradě jahody, které vždy hned spasu, trochu jsem s obavami stoupnula na váhu a - a mám dole rovných 10 kg! Cítím se moc dobře; zlepšily se i deprese, dokonce mám radost i z nových šatů, to už se mně dlouho nestalo... Tak jen vydržet :-). Moc Vás pozdravuji ♥ Dag.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Tak to je výborné, Dag ! Našla jste si svoji cestou a to je nejcennější. Do budoucna je důležité, abyste si váhu nenechala příliš utéci. Nic víc. Je vidět, že si umíte poradit a vrátit váhu zpět o 2-3kg snadno zvládnete. Mám radost, že jste byla úspěšná. Gratuluji!!! Ozvěte se zase někdy prosím. Příjemné letní dny.
 
5 years ago
Saurah
Milý pane doktore, hlásím, že mám 8 kg dole; upravilo se mně konečně zažívání i snížil tlak. Nejsem schopna počítat kalorie v jídelníčku, tak se snažím jíst nízkotučné bílkoviny s trochou zeleniny, oříšky při ruce a tyčinku Guareta pro případ nouze v kabelce, snídaně většinou omeleta (1vejce, 2 lžíce otrub, 3 lžíce jogurtu- rajče + čerstvé bylinky). Večer smlsnu trochu hořké čokolády, sklenku vína... Jednou týdně si povolím zahřešit, na co mám chuť (včetně sladkostí a zmrzliny, které mám ráda) a opět se vrátím ke skromnému jídelníčku. Kéž bych vydržela... Moc Vás pozdravuji a přeji příjemné dny, Dagmar.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Tělo většinou zvládne různé alternativní postupy které nemají většinou žádný racionální smysl aniž by kapitulovalo, milá Dag. Zrovna ale ten olivový olej, protože jste zvyklá nemít ve stravě příliš tuku ( to je vzhledem k pravděpodobné dědičné dispozici určitě dobře), může u vás vyvolat zánět žlučníku a nasledně i slinivky. Tělo se dokáže většinou dobře adaptovat na stravu, která mu nevyhovuje. Má to síce z dlouhodobějšího pohledu negativní metabolické dopady,ale často bývají ještě rizikovější nárazové dietní prohřešky. Ty právě žlučníku či slinivce vůbec nevyhovují, protože adekvátně zvýšit produkci žlučových kyselin či pankreatické štávy, nemusí být vždy možné. To pak může způsobit závažný zdravotní problém, který končí zánětlivou odpovědí a zhoršením funkce těchto orgánů.s dalšími vážnými zdravotními dopady. Také zvýšený obsah soli ve stravě může vézt ke zvýšené produkci žlučových kyselin. Protože váš žlučník není plně funkční, i to může skončit vážným zánětem žlučníku, i když při současném stravování obtíže nemáte. Zánět žlučníku mohou způsobit i látky, které se žlučníkem vylučují. To jsou často přírodní látky, jejichž chemická struktura neumožňuje vyloučení jiným způsobem Jedná se o velké molekuly. To jsou často látky, které jsou třeba v koření. Zánět žlučníku způsobují nejen tím, že působí dráždivě, ale také z důvodu, že k jejich vyloučení je nutná žluč určitých fyzikálních vlastností. Souběh několika nepříznivých okolností bývá příčinou vážného poškození zdraví či předčasného úmrtí.
 
5 years ago
Saurah
Velmi Vám děkuji za odpověď, pane doktore :-). Alkohol nepiji, tučné vůbec nemusím, ale ty sacharidy ve velkém množství asi udělaly svoje. Že mně špatně funguje žlučník, vím už od mládí, když jsem trpěla vředovou chorobou dvanáctníku a užívala dlouhodobě helicid. Po vyšetření žlučníku u lékaře tenkrát si pamatuji něco v tom smyslu, že po požité šlehačce a čokoládě se žlučník nafouknul a nic. Že asi trochu funguje, když jsem v klidu, nejspíš v noci, a dráždí ten dvanáctník. Od té doby jsem to dále neřešila, jen na podzim jsem se dostala po dlouhé době na sono ke gastroenterologovi (kvůli bílkovině v moči, která je tam, když mám problémy s nastydnutím, ale i když se cítím dobře a nikdo nepřišel na to, proč); ten se zlobil, že jsem po 30ti letech vysadila antidepresiva, řekl, že mám steatózu jater a žlučníkové kameny (žádné bolesti žlučníku ale nemám), vybavil mě léky a poslal domů. Mám stále vysoký cholesterol, ten měla i moje maminka, která byla celý život hubená a jedla velmi střídmě. Tou očistou jsme myslela alternativní způsoby, které jsou na internetu vychvalované i zatracované (epsomská sůl, olivový olej...). Děkuji :-) Dag.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag. Proti steatóze jater můžete udělate nejvíce, pokud budete udržovat skromnější a dostatečně pestrý jídelníček, který povede co nejblíže k normální váze. Játrům velmi neprospívá z běžně konzumovaných věcí alkohol (enzymový induktor) .Příjem tuku by neměl překračovat 30% z celkové energetické hodnoty jídelníčku. Vyšší příjem vede ke zvýšené zátěži jater i lymfatického systému. Žlučníkové kameny bych nechal být, pokud nezpůsobují obtíže. Řada lidí s nimi žije celý život a ani neví, že je má. Máte-li vážnější a častější problémy které jsou se žlučníkem spojené, jeho odstranění považuji za lepší řešení. Opatrný bych byl u pacientů trpících např. nespecifickými střevními záněty, nebo u těch, kde se objevuje rakovina tlustého střeva v rodinné anamnéze. Příjemný den.
 
5 years ago
Saurah
Dobrý den, pane doktore :-). Zkusila jsem vynechat psyllium a používat pouze SlimLineu a je to lepší. Objednala jsem další produkty Guarety a budu se snažit dále. Ráda bych se zeptala: už jsem se zmiňovala, že mám steatózu jater a žlučníkové kameny. Je možné se jich svépomocně zbavit nějakou očistou? Děkuji, pozdravuji Vás ♥ Dag.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Dag. To jste mi udělal radost, že se váha pohnula. Pokud nejsou vaše útroby úplně v pohodě, zkuste hledat náhradu za to, jste jste nyní přidala. Bio-jogurt nemusíte úplně dobře tolerovat. Zkusil bych Ovofit nebo Svačinku Milko, které většinou problém nedělají. Ani kyselá okurka nemusí být pro útroby vždy při přísném jídelníčku ideální. Zkuste proto čerstvou. Můžete volit také ředkvičku či zelenou papriku. Tuňáka je možné nahradit pečených libovým masem v množství 100-120 g po tepelné úpravě, Z toho, co je běžně k dostání jsou určitě nejchutnější krůtí prsa.Čokoláda v jakémkoliv množství je zatím problém a hledal bych něco s minimálním obsahem sacharidů a tuku. V obdobném případě bych volil např. jednu mandarinku. Fyzicky tělo nepřetěžujte. Po snížení váhy je naopak možné přidat a pozvolna zvyšovat tělesnou zátěž tak, aby ale ani ona nakonec nebyla zdrojem zdravotních problémů. Těším se na další report !
 
5 years ago
Saurah
Milý pane doktore, sice nevím, jestli jsem za 14 dní zhubnula 1,5 nebo 3,5 kg (koncem března jsem s Guaretou začínala třikrát; v každém případě váha jde dolů. Přidala jsem trochu pohybu a nahrazení jednoho jídla (většinou bio jogurt+1 kyselá okurka+ malý tuňák(vyždímaný olej) nebo vajíčko natvrdo, když na Guaretu nemám ani pomyšlení. A včera čtvereček 80%ní čokolády po dvouhodinové vyjížďce na kole (do kopce kolo tlačím :-)).Tak ještě 5 kg, abych se cítila dobře a 10, abych se sobě i líbila :-). Jinak se snažím... "chutě" docela přešly, ale ve střevech mně to stále divně bublá, snad přejde časem i to. Moc Vás pozdravuji, :-) Dag.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dag, snažte se třeba některá jídla rozdělit na dvě menší porce tam, kde je to možné. Jídla si také co nejlépe rozplánujte. Mohou trochu pomoci tablety Guareta EasySlim tablety k rozpouštění v ústech. Někomu může dobře posloužit sladký čaj oslazený Irbisem (nejlépe s aspartamem). Osladit tak, aby to bylo na hranici, kdy je ještě chutný.. Nemyslím ho pít ale celoživotně. Jen při redukčním režimu. V období, kdy potřebujeme překonat první obtíže. Jako "šidítíko" před spaním může sloužit DietLine vlákninová polévka. Mohou se do ní přidat nudle ParaPasta. Snažte se být co nejvíce disciplinovaná. Chce to zkrátka myšlenky na jídlo zahnat a pustit jej na nějaký čas z hlavy. Pokud nic takového nyní doma nemáte, opláchnul bych si nakládanou okurku vodou a použil ji. Podobně se mohou osvědčit nakládané houby s umělým sladilem. Věřím, že to zvládnete a za chvíli to půjde lépe.
 
5 years ago
Saurah
Děkuji, milý pane doktore, určitě se polepším, to lepší zdraví mně za to stojí :-). Co mohu, prosím, malého sníst, když mně večer (chodím déle spát, učím často do večera a dojíždím daleko) přepadne hlad, že bych neusnula? A povolená čtyři jídla v sáčku už za den snězená ( i s přidanou vlákninou). Moc děkuji, Dag.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Dag. Snažte se nic nepřidávat. Plátkový sýr je problém. Obsahuje příliš tuku a plán přestává mít smysl. V kysaném zelí může být přidán cukr. Buďte proto opatrná . Zelí může zadržovat vodu . Pokud je přisolováno, pak více. Váha bude klesat hůře, protože se oddálí uvolňování přebytečné vody. Na probleméch se zácpou se mohou podílet i léky které užíváte. Pokud vám ale pomáhají vločky, problém nebude tak závažný a jedná se spíše o méně vhodné stravování. Držte se. Nepolevujte. Sýr určitě do dietního režimu nepnidávejte.
 
5 years ago
Saurah
Milý pane doktore, tak steatózu jater jsem si tedy způsobila nejspíš mlsáním, alkohol oblíznu výjimečně. Dnes osmý den DP12, nic jsem neporušila, pouze jednou navíc 3 plátky sýra a kysané zelí a někdy přisypané psyllium místo SlimLiney do jídla (bála jsem se zácpy, na kterou trpím- poslední rok pokud jsem nesnídala ovesné vločky, měla jsem problémy), přesto ani deko dole. To se mně zatím ještě s Guaretou nestalo. Ale cítím se dobře, střeva po počátečním podráždění se uklidnila; vydržím, věřím, že se váha brzy pohne směrem dolů, jako to vždy bylo. Moc Vás pozdravuji...
 
5 years ago
Dr. Staněk
V řadě případů je to možné. Záleží na tom, co k steatóze vede, Dag. V řadě případů je to alkohol. Nyní stále více a více pouze nepřiměřené stravování. No a alkohol a léky k tomu často také.
 
5 years ago
Saurah
Moc děkuji za tak obsáhlou odpověď a Vaše rady, kterými se budu snažit řídit, milý pane doktore :-). Prosím, je vůbec možné, když bych vytrvala ve Vašich doporučeních, zhubnula a nadále se rozumně stravovala, ozdravit játra natolik, abych se steatózy zcela zbavila? Děkuji, Dag.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Dag. Nevhodná strava, její špatné složení a nadměrný příjem hlavních živin vede k nemocem. O tom není pochyb. Správná změna stravování ev. i životního stylu je pak nejlepším „lékem“, který může zdravotní stav dostat částečně, nebo úplně na původní úroveň. Zda se budeme stravovat 3x denně , nebo 5x denně, není z tohoto pohledu podstatné. Stravujeme-li se méně často, je větší pravděpodobnost, že některé výživné látky budou tělu v určitém množství aktuálně chybět. Stravujeme-li se častěji, musíme být více na pozoru ohledně celkového denního příjmu energie. Někomu vyhovuje častější stravování, někomu ne. Nebudeme-li respektovat toto přirozené „nastavení“ organismu, může nám to způsobit z dlouhodobějšího pohledu zdravotní obtíže a většinou na ně také dojde. Vegetariánské stravování v pozdějším věku má více pozitiv než negativ. Potravinářský průmysl ale již zaregistroval větší zájem o vegetariánství a veganství a tak je otázkou, k čemu to povede a jaké výživové složení výrobky budou mít. Rostlinná strava je doprovázena nižším příjmem tuku. To má pak pozitivní zdravotní dopady. Nevýhodou je špatná biologická dostupnost výživných látek a obsah antinutričních látek v porovnání se stravou živočišnou. Vhodnou kuchyňskou úpravou a výběrem surovin lze nevýhody dostatečně eliminovat.. Ať už se rozhodneme pro jakýkoliv životní styl a životní postoj, měli bychom mít na paměti, že základem naší stravy by měla být jídla připravená s co nejméně technologicky upravených surovin. Suroviny by měly být pokud možno čerstvé a kuchyňsky upravená strava také. Kuchyňské zpracování pak může zlepšit dostupnost výživných látek pro lidské tělo, či naopak. U vážných onemocnění, které jsou doprovázeny rizikem podvýživy a nedostatečným příjmem vody, či u přestárlých osob je nutné volit jídelníček jiný. Často už se neobejdeme bez speciálních výrobků, pokud nechceme ohrožovat jejich život. Ty musí pak doplňovat do stravy to, co tam zjevně chybí. Strava musí být také adekvátně upravena. Populace stárne a stále častěji se objevují polykací obtíže různého původu. Často jsou také způsobeny, či prohloubeny léky. S postupujícím věkem bychom se tedy měli spíše zaměřit na velikost porcí a ubrat na nich. Nepřímo tak snížíme i příjem energie. Je dobré snížit příjem tuku a volit méně tučné varianty potravin. Výrazně snížit hladinu cholesterolu v krvi se dá v mnoha případech poměrně snadno ( ne vždy rychle) jen tím, že snížíme váhu a příjem tuku budeme držet na 25-30% z celkové energetické hodnoty jídelníčku. Přiměřenou váhu, která nepovede k vážnějším zdravotním obtížím, bychom si měli udržovat i třeba pomocí výrobků, které jsou na našem webu. Je to zkrátka snadnější a reálnější při současném životním stylu většiny z nás. Snížení váhy povede k omezení steatózy jater., které je běžná u lidí s větší nadváhou či obezitou. Zlepší se tak přirozeně funkce jater a je to ta nejlepší "očista" těla. Užívání doplňků stravy s obsahem vitaminů, minerálních látek, či bílkovin , může vylepšit výživové složení celodenního jídelníčku, jeho lepší využitelnost a z dlouhodobého pohledu může odvrátit některé zdravotní komplikace a prodloužit život. Příjemný víkend.
 
5 years ago
Saurah
Milý pane doktore, to já mám radost, že jste na mě nezapomněl :-). Webové stránky mám pomalu tak staré, jako je internet, neaktualizuji a ani moc netvořím (lenoch lenošná), ale fotografie prací žáků dávám stále na FB; když budete mít chvilku, pod svým jménem jsem tam. Naposledy jsem Vám psala v rychlosti, neměla jsem moc času, ale už jsem si přála ve stravovacím úsilí s Guaretou vytrvat a povídání s Vámi mně vždy moc pomohlo... opravdu se už týden držím a dnes přišla další objednávka. Poslední roky byly pro mě těžké jako pro každého, komu odchází maminka, neustále zlobí dospělý syn s ADHD apod. Stále mě těší příroda, fotografování, i jsem vloni měla velkou výstavu, na které se setkali lidé, které mám ráda... Ale se stravováním je to stejná písnička (už pěkná odrhovačka): opět jsem lítala od absolutně jalového a nezdravého jídla k různým "zdravým" směrům jako Raw strava ( nakoupila si kvalitní odšťavňovač, mixér...), ale moc dobře mně nebylo; ketodieta, paleodieta, kuchařky Břicháče Toma, stravování podle Zdraví A-Z a poslední rok mně zamotal hlavu MUDr. Igor Bukovský, který je naopak vegetarián. Co si o něm myslíte? Jeho videa jsou velmi sugestivní, ale třeba opravdu by měl člověk jíst pouze třikrát denně? No, čím víc informací, tím jsem zmatenější. A stále nemám v hlavě srovnáno, jak jíst, abych zhubnula (to umím) a váhu si udržela (to neumím). Poměrně nerada trávím čas v kuchyni. Nemám sice vyšší váhu, než jsem měla, kdykoli když jsem se k Vám vrátila, ale přibyl vyšší tlak (Zoloft), steatóza jater (koupila jsem Flavobion), bílkovina v moči stále (nepřišlo se, od čeho), deprese 30 let (Brintellix), v rozboru krve málo vit. D (doplňuji) a stále vysoký cholesterol (léky zatím prý nemusím); bolesti kloubů a zad ( Chondrosulf léta). Moc bych si přála zlepšit kvalitu svého života a vím, že u mě je právě strava a váha původcem a průvodcem většiny mých problémů. Ještě že Vás mám... Těším se na Vaši odpověď , přeji příjemný víkend (konečně u nás trochu prší :-))... Dag.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Milá Dag, mám radost, že jste se ozvala. Nemyslím tím z důvodu realizované objednávky. Jsem rád, že jste v pořádku a s kily si zase poradíte. Doufám, že vás více věcí netrápí. Kloubům se brzy uleví a procházky si budete moci užívat znovu ještě lépe. Do důchodu určitě nechoďte. Byla by to škoda i pro vaše žáky. Myslím si, podle webu, který jsem párkrát navštívil, že vaše kreativita je nakažlivá a že jste pro žáky výborným vzorem. Těším se na vaše zprávy. Kdykoliv se ozvěte.
 
5 years ago
Saurah
Dobrý den, milý pane doktore :-). Tentokrát až po třech letech, ale stále stejný problém: stravování hanebné, zdravotní stav a duševní rozpoložení tomu odpovídající. Tak jsem začala DP na 12 dnů, bohužel dvakrát přestala... Raději Vám píšu, abych opět nepolevila: objednávám další, úplnou náhradu stravy, potřebuji dolů kolem 15ti kil, abych se cítila dobře a mohla se na sebe podívat. Už mi je 62, minimum vrásek v obličeji, ale to tělo :-(. Do důchodu jsem zatím nešla, ale klouby trpí... Tak jsem si Vám postěžovala a chystám se vytrvat :-). Moc Vás pozdravuji, Dag.
 
8 years ago
Dr. Staněk
Mám radost, že jste se ozvala Dag! A ještě s tak dobrou zprávou!!! Nedá se nic dělat, jednou ročně je důležité si něco odpustit a váhu trochu porovnat. Je to důležitá prevence obtíží, které s větší nadváhou souvisejí. Poradit si umíte, na zpomalený metabolismus se nevymlouváte a svých dietních prohřešků jste si dobře vědoma. Máte všechny předpoklady se udržovat v dobré kondici, Zvláště když jste tvořivý člověk, který si dokáže každý den najít nějaké potěšení. Těším se, že se zase ozvete a přeji vám hodně inspirace z přírody pro vaši práci.
 
8 years ago
Saurah
Pěkný den, milý pane doktore :-). Tak jako každý rok jsem přes zimu nabrala vše, co jsem pracně shodila; no, asi Vás žádnou změnou za ta leta, co Vám píši do Poradny, už nepřekvapím... Nejdřív vždy krásně zhubnu a pak prostě nedokážu odolat nejdříve malém pokušení, pak většímu a nakonec jím pouze sladkosti a zmrzlinu občas proložené pizzou. Prostě katastrofa každý rok, celý život dokola. Letos jsem zvolila hned dvě nové taktiky: 1) K jídlu co nejčistší bílkoviny včetně mléčných výrobků ( ve 4fitness jsem pořídila ovocné příchutě a sukralózu namíchanou s inulinem) + zelenina + Vaše tyčinky vždy a všude s sebou v záloze ( první měsíc poměrně striktně podle P. Dukana, včetně otrubových lívanců na sladko se skořicí nebo na slano s olivami hned poránu po kávě ). Hlad si nenechám nikdy; i v noci, když přijde, smlsnu třeba nízkotučný tvaroh nebo bílý jogurt do 3 % tuku. Cvičím jako celý život dopoledne trochu protažení a trochu posílení. 2) Řekla jsem si, že se Vám ozvu, až zdolám 10 kilo a nebudu jen stále začínat. Tak a 10 kg je dole, já už mám mnohem víc energie na práci ve škole i na zahradě a těším se z jara i ze života. Není to Apríl, ale mám takovou radost, že se s Vámi musím podělit a poděkovat Vám za skvělé tyčinky ( kupuji po krabicích ) a Vaši letitou trpělivou podporu... Příjemné jarní dny, pane doktore, ♥ Vaše Dag.
 
9 years ago
Dr. Staněk
Tak to jste skvělá, Dag! Bojujte dál i když už to půjde trochu pomaleji. Těším se, že se ozvete nejpozději až budete mít o další tři kilečka méně! Příjemný duben. Vašeho kocoura v ráji mám stále na očích...
 
9 years ago
Saurah
Dobrý večer, milý pane doktore :-). Tak po dlouhé době a mnoha přerušeních a znovuzačínáních diety mám od začátku snažení 7 kg dole. Sice nedržím DP striktně, ale snad do léta ještě trošku... Práce na zahradě mně také určitě pomůže. Moc Vás pozdravuji, až zaženu desáté kilo, ozvu se :-), Dagmar.
 
9 years ago
Dr. Staněk
Gratuluji, Dag! Je to výborné. Zrovna jsem včera navštivil Lidl, co je nového a zaujala mě PIKOK Krůtí prsa krájená 100g. Jsou chutná. Nejsou zbytečně slaná, mají správné množství bílkovin a nejsou plná vody jak je u obdobných výrobků již skoro pravidlem. Zelíčko vám velmi schvaluji, pokud vám vyhovuje. Já mám rád, když voní a má trochu chuť i po jablcích. Ideální jsou gravštýnská, když se celá okroužená se zelím naloží. Těším se na další zprávy.
 
9 years ago
Saurah
Hurá, milý pane doktore, za týden 4 kg dole! Teď to půjde sice už pomaleji, ale motivace je silná :-). Místo mléka používám kefírové z Lidlu, chutná mně s Vašimi produkty jeho nakyslá chuť. A odtud také kvalitní šunku ( opět s kvašeným křimickým zelím - mám pocit, že pomáhá lépe průchodu stravy trávicím traktem ). Moc Vás pozdravuji a děkuji ♥ Dag.
 
9 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Dag, jsem rád, že jste plná síly se do diety opřít. Určitě to zase zvládnete a nastřádaná kila během roku (člověk nikdy neví jaká katastrofa může přijít) zase odhodíte. I v pohádce Tři veteráni volili podobnou metodu . Lili písmenka nebo koule do pušek podle toho, jak to na světě vypadalo. Budu se těšit společně s vaším kocourem na vaše milé zprávy.
 
9 years ago
Saurah
Dobrý den, milý pane doktore; v pondělí jsem opravdu začala: 2 Guarety, 1 SlimLinea, 1 nízkokalor. protein. jídlo + trocha zeleniny; prostě v rámci DP10, který se mně dříve vždy osvědčil. Někdy ani vše nesním. Včera jsem na vernisáži odolala dobrůtkám, i když jsem sama celý den na ni také pekla. Dala jsem si ke kávě a čisté vodě tyčinku Guareta :-). Pohoštění bylo i na stolečku, kde jsem seděla a celý večer mně vonělo pod nos, přesto jsem odolala. Kocour se všem moc líbil, tak jsem se v nadšení včera i dnes zvážila ( já vím, že jednou za týden bych měla ) a 3 kg dole moji spokojenost znásobila. Takových 17kg do léta odložit, to by se mně moc líbilo... Moc Vás pozdravuji, ♥ Dag.
 
9 years ago
Dr. Staněk
Možná jste na své tělo příliš přísná, Dag...Budu se těšit na další příspěvky.
 
Stránka 1 z 3

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru