V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Cukrovka - plán+vláknina

3 years ago
Dr. Staněk
Dobře. Díky za upřesnění. Začal bych tedy Dietní plánem na 9 dní a každý den k němu přidal hotové jídlo DietLine. Momentálně máme bohužel asi jen 3 druhy a tak si je vyberte podle toho, jak vám bude složení vyhovovat Vycházím-li z předpokladu, že uvedené hodnoty glykemie jsou z rána, doporučil bych vám hotové jídlo konzumovat kolem 17 hodiny a pak bych volil ještě další jídlo. Je zatím jedno jaké. Jídla si v rámci dne si tedy rozplánujte podle momentální chuti, kromě toho hotového. To je třeba jen ohřát v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. K plánu si prosím objednejte šejkr. Během každého jídla užívejte nějaký vlákninový přípravek Guareta. U vás bych preferoval Guaretu prášek 1x1 lžičku zamíchat do vody a rychle vypít. Je to taková krupice, která mění strukturu až v žaludku. Během konzumace hotového jídla DietLine užívejte dvě lžičky rozmíchané ve vodě.. Pokud to vaše finanční možnosti dovolí, alternativou je Guareta Metabolic. Tu stačí užívat 3x denně s libovolným jídlem. Jednu tabletu rozpuštěnou ve vodě vypijte s hotovým jídlem DietLine. Tableta se vhodí do cca 200 ml vody, chvíli se počká a po úplném rozpadnutí se roztok zamíchá a rychle vypije. Vláknina pak vypadne až v žaludku. Je velmi účinná. Budu rád když mi budete psát ranní a večerní hodnoty glykemie alespoň první 3 dny. Možná vám poradím podle výsledků přehodit pořadí jídel. Bude pravděpodobně nutné brzy vysadit Glucophage nebo snížit jeho dávkování. I z toho důvodu bude dobré být se mnou v kontaktu, aby bylo možné včas řešit tento problém s lékařkou K plánu pijte vodu nebo slabý pravý čaj. Můžete pít kávu, jestli ji snášíte a nezvyšuje vám krevní tlak a tepovou frekvenci. Bude-li něco nejasného, určitě se prosím předem ozvěte.PS: po třech dnech dietního režimu, na základě výsledků glykemie, bych pak lékařce navrhnul jaké léky není nutné užívat při dodržování jídelníčku na kterém jsme se dohodli či dohodneme. Vše ale záleží na jejím posouzení.
 
3 years ago
Měřím se každý den hodnoty na lačno 6.4 - 9.4, užívám preductal, verospiron, dilatrend, prestance, zenon , glucophage, milurit , furon , pradaxu. Užíval jsem Xultophy 39 j, gliglazit Milan 3x a glucophage 1000. Hodnota dlouhého cukru byla 60. Před měsícem mne doktorka převedla na Ryzodeg ráno 28j večer 14j s odvláním že dosavadní hodnoty nejsou dobré. Cukrovka zjištěna cca před 15 lety. Stravují se střídmě ráno 1 chléb a sýr v poledne zapečené těstoviny večer co dům dá , jsem totiz již 5 let vdovec. Spojení telefonem s paní doktorskou mám. Děkuji vám za pomoc.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Měříte si prosím každodenně glykemii? Jaké máte v současné době hodnoty? Užíváte pravidelně ještě jiné léky? Co jste užíval za léky na snížení hladiny krevního cukru než vám byl nasazen Ryzodeg? Máte reálnou možnost se rychle telefonicky spojit s diabetologem ohledně úpravy dávkování insulinu? Před kolika lety vám byla zjištěna cukrovka II.typu? Redukční dieta u diabetika vyžaduje opatrnost a glykemie musí být pod dostatečnou kontrolou. Zejména když je na insulinu a hodnoty glykemie nejsou příliš předvídatelné. Vznik hypoglykemie nemusí vždy skončit dobře a je třeba volit takový režim, aby se riziko vzniku minimalizovalo. Prosím o více informací i ohledně současného stravování. Co a v jakém množství. Uveďte mi prosím nějaký typický den. Jaké je doporučení lékaře ohledně denního příjmu tuků, sacharidů a bílkovin? Nebo alespoň sacharidů! Nelze paušálně odpovědně doporučovat nějakou dietu pro diabetiky. Není ale často těžké snížit váhu u diabetika natolik, že pak nepotřebuje žádnou léčbu, nebo může být dlouhodobě převeden z insulinu na tabletová antidiabetika, jestliže se nevrátí k původnímu stravování a dodržuje dietní doporučení. Věřím, že po zodpovězení mých otázek něco vymyslíme. Podmínkou je ale možnost kontaktu s ošetřujícím lékařem a měření alespoň ranní hodnoty glykemie každý den.
 
3 years ago
Jsem bohužel trochu více vzdálen Praze, ale přesto bych chtěl některou z vašich diet vyzkoušet, můžete některou doporučit vhodnou pro diabetiky tak jak jsem psal
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, diabetici nepotřebují žádnou speciální dietu. Je to jen o vhodném denním příjmu tuků, sacharidů a bílkovin. U pacientů, kteří užívají insulin nemusí být snadné, zejména zpočátku , glykemii kontrolovat. Proto byste měa snižovat váhu pod kontrolou zkušeného lékaře. Na základě každodenního měření glykemie je často nutné ihned správně reagovat úpravou jídelníčku na zjištěnou hodnotu. Často se také pozitivně projeví, když se jídla v rámci dne lépe rozvrhnou, nebo se zamění některá potraviny za vhodnější. Doporučuji se objednat do našeho Centra pro poruchy metabolismu a výživy na Národní třídě v Praze 1 (tel. 2 24 23 81 02, www.clinicdiet.eu). Určitě pak budete úspěšný a váš zdravotní stav se zlepší, budete-li dostatečně důsledně respektovat lékařská doporučení. Přeji hodně zdraví!
 
3 years ago
Je mi 73, váha 99 kg, výška 179, jsem diabetik užívám inzuli 2x denně- Ryzodeg. Chci zhubnout 20 kg, jak na to". Hledal jsem dietu pro diabetiky ale nějak se to nepodařilo. Volám SOS .
 
12 years ago
drstanek
Milá Martino, nemá. Jestli ale máte nižší hladinu draslíku, je mimořádně důležité jej doplnit.
 
12 years ago
panda
Dobrý den pane doktore, moc děkuji za odpověď, jen se zeptám ještě, má vliv konzumace sladkého na hladinu draslíku v krvi...Moc děkuji za vše a moc se těším k paní doktorce):
 
12 years ago
drstanek
Martino, pokud chcete dosáhnout slušného výsledku nic již do plánu nepřidávejte. Ani zeleninu. Investice by pozbyla smysl.Siofor si dejte během jídla v doporučeném dávkování. Po ztrátě prvních kilogramů bude vhodnější jej vysadit. Glykemie se brzy srovná. To se ale již domluvíte v ordinaci. Přeji pevnou vůli a těším se, že budete úspěšná. PS : lidé často konzumují hodně tuku aniž by to věděli. Sladkosti velmi často obsahují vysoký podíl tuku. Klasickým příkladem jsou čokolády a sušenky.
 
12 years ago
panda
Dobrý den pane doktore, včera jsem na jedné diskuzi četla Vaši odpověď na položený dotaz a dccela mě to šokovalo, mám diabetes II. stupně a tučné moc nemusím (bůček apod.), že je to vlastně z tučného...Síš jsem ulítala na sladkém. Beru teď Siofor 1000, 3x1, a chci poradit, jestli mám do Dietního plánu pro diabetiky zařadit nějakou zeleninu a jak mám užívat vlákninu Dietline pro diabetiky, když si ji vezmu podle návodu před jídlem, nebude se pak dlouho vstřebávat ten Siofor..Jinak jsem se znovu objednala k paní dr. do Centra, potřebuji dohled ): Předem děkuji za odpověď.Martina
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru