V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Úbytek kg

10 years ago
Dr. Staněk
Jak jste se prosím stravovala po těch třech dnech, Ireno? Není to jen o příjmu energie, ale také o správném příjmu bílkovin sacharidů a tuků. Jestliže máte stále nízkonenergetický jídelníček a nepříbrala jste mezi tím žádné kilogramy zpět, ztráta 3kg během dovolené je výsledek výborný. Rychlost hubnutí (snížení váhy) ale závisí i na dalších faktorech. Významnou roli hraje také množství a složení svalové hmoty. Jestli kamarádky předtím nízkoenergetický jídelníček neměly, dá se předpokládat, že zhubnou více. Velkou roli také hraje příjem vody a její schopnost zadržování. V teplém počasí, kdy tělo potřebuje více vody na udržení správné tělesné teploty to platí dvojnásob. I zde mohou být mezi vámi rozdíly, které ovlivní váhu o 1-2kg. Na zadržování vody v těle má vliv i příjem soli (sodíku) či jednotlivé fáze menstruačního cyklu (jinak menší váhový úbytek nemusí být vůbec způsoben ztrátou tukové tkáně, ale pouze vody). Jestli máte nyní normální váhu (BMI 19-25) je to výtečné a gratuluji k takovému úžasnému úspěchu.
 
10 years ago
Irena
Dobry den pane doktore, jsem Vaší stálou zákaznicí, za poslední 3 roky se mi podařilo snížit váhu o 30 kg. Mám následující dotaz: jela jsme na dovolenou s kamarádkami. Jedly a sportovaly jsme spolecne. Ja jedla nejmene (do 4000 kJ za den, první tři dny vaše výrobky 4x denně) a sportovala nejvíce ( 2 hodiny rychlé chůze a 2 hodiny plavání denně). Pritom vazim z nas tri nejvice. (Váhy 92,84 a 74). Přitom já za deset dnů zhubla 3 kg, ta nejhubenější, která si přitom občas dala i pizzu nebo zmrzlinu zhubla 4 kg a třetí s 82 kg počáteční váhy shodila skoro 7 kg. Ta ale kouří krabičku cigaret denně. Já a ta kamarádka, co kouří jsme byly na vyšetření BMI a obě ho máme normální. Můžete mi prosím poradit, proč ta nespravedlnost v hubnutí? :)Jediné, čeho jsem si vědoma je to, že poslední jídlo (zpravidla tyčka) jsem měla občas v noci, když jsem nemohla spát. Moc děkuji.
 
10 years ago
Dr. Staněk
Rozhodnete-li se jedno jídlo vynechat, bylo by nejlepší vynechat běžný pokrm, protože výživová hodnota běžného pokrmu nemůže dosáhnout výživé hodnoty pokrmů Guareta. Přidejte multivitamin-multiminerál. V některých zemích jsou lidé naučeni běžně používat výrobky jako je Guareta/Dietline k udržování váhy. Většina lidí nedokáže být tak disciplinovaná a mít takový životní styl, aby si váhu udržela. Je však důležité, vrátit váhu včas. Pokud zařadíte 2x měsíčně DP3-odlehčovací a vaše prohřešky nebudou nijak extrémní, Je velmi pravděpodobné, že si váhu udržíte. Pro udržování váhy je výtečná Guareta Metabolic a je k tomu hlavně určena. Věřím, že své vytoužené váhy dosáhnete. Zatím si počínáte výborně. Nepolevujte!!! PS: Opravdové jídlo vám mohou nahradit pokrmy Dietline. Krůtou a tuňákem je možné nahradit jakýkoliv běžný pokrm v DP10. Těším se na další zprávy.
 
10 years ago
Mockrát děkuji za odpověď, pane doktore. Měřím 160 cm a na 15DDP jsem nastoupila s 82 kily. Dnes mám 77 (půlkilo ještě doputovalo, je to tedy celkem 5 kg). Ráda bych se dopracovala 70 kil a udržovala si je. Je vůbec východisko, jak si ta kila udržet a přesto si tu a tam něco z těch "televizních" pochutinek dopřát? Dnes jsem první den na 10DDP a už mám díky šunce, kedlubně a žitnému chlebu silnější chutě na opravdové jídlo. Je nutné sníst všechna jídla z jídelníčku? 3 mi bohatě stačí...
 
10 years ago
Dr. Staněk
To mi nepřipadá nijak špatné. Můžeme ale v ordinaci změřit klidový energetický výdej. Podle výsledku se ale nejedná o nic alarmujícího. Kolik prosím měříte a vážíte? Jaké váhy chcete dosáhnout? To, že si dokážete váhu udržet půl roku či rok, je výborné. Naše výrobky jsou určeny mimo jiné k tomu, aby se lidé včas naučili vrátit váhu na původní hodnotu. Nelze předpokládat, že většina lidí, které nadváhou trpí změní stravovací návyky natolik, aby si váhu udrželi nastálo. To opravdu není reálné, dokud bude jídlo a pamlsky tak dostupné a po zapnutí televize vedle stresujících informací neuvídíte nic jiného kuchaře, který připravuje nějaké "dobroty". Jídlem zatěžujeme svoji mysl příliš a zanedbáváme běžné zásady.
 
10 years ago
Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych Vás požádat o radu. Jsem notorická dietářka, vím, že jsem se ke svému tělu nechovala zrovna hezky. Dietní plán 15 přísný jsem za posledních 6 let několikrát proběhla. Vždy jsem zhubla 7-8 kg. Párkrát se váha snížila o další kilogramy a udržela se půl roku- rok. Vzhledem k následnému hlídání bílkovin, tuků a cukrů dle gramáže. Přiznávám, asi dvakrát jsem zhubla rychle a poměrně brzy udělala dietní chybu a už se to se mnou vezlo. Momentálně hubnu ze své nejvyšší váhy, tedy o dvě kila více, než před mýma dietama. Najela jsem na 15DPP, navázat chci 10DDP. Po 14 dnech mám však dole pouze 4 kila a jsem tak nervózní, co dělám špatně a zda jsem si dietami již pokazila metabolismus? Jak pokračovat dále? Mockrát děkuji za radu.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Renáto, vždy preferujte sledování výživové hodnoty před počítáním kalorií. Je třeba si uvědomit, že 100g cukru a 100g bílkovin má sice teoreticky stejnou energetickou hodnotu, z výživového hlediska je však mezi těmito základními látkami diametrální rozdíl. Při velké nadváze jdou kilogramy zpočátku velmi rychle dolů, protože neztrácíme jen tukové zásoby ,ale hlavně přebytečnou vodu,která se díky střídmému jídelníčku může vyloučit.Váš váhový úbytek je velmi dobrý, pokud jste kilogramy nenabrala předtím zpět. Přeji pevnou vůli i do dalších dnů. Těším se na případné další dotazy.
 
12 years ago
Renáta
Dobrý den,chtěla bych se poradit,držela jsem teď 15 denní přísný plán a zhubla jsem pouze 3kg.Před půlrokem jsem jej držela a zhubla 7kg za těch 15 dnů, chtěla bych vědět, v čem to může být,dietu dodržuji poctivě,používám nízkotučné mléko do pokrmů,jediné v čem jsem měla změnu je,že místo omelet dietline jsem používala šmakouny (poloviční dávku), vyzkoušela jsem všechny tři druhy, s hlívou, obyčejný a mexiko,všimla jsem si,že omeleta má tuším 81kcal a šmakouny se pohybují od 66 do 100 kcal podle příchuti, ale vzhelem k tomu,že jeden měl míň a druhý víc,tak si myslím,že se to vyrovnalo, ale před půlrokem jsem taky jedla šmakouny z obchodu a nebyl problém, tak mi zkuste poradit,čím tomůže být, já ted pokračuji ve stejné dietě. Renáta
 
13 years ago
drstanek
Tak to je skvělé !!! Jen prosím u větší trpělivost v následujích dnech případně týdnech. Tak velký váhový skok se již nebude opakovat a bude třeba se umět radovat i z malého pohybu ručičky směrem dolů. Přeji pevnou vůli i v dalších dnech a mám radost, že jste byla na počátku diety důsledná. Takový úspěch se samozřejmě nedostavil sám od sebe.
 
13 years ago
alah
Dobrý den, v pondělí jsem začala s přísným dietním režimem a jsem naprosto příjemně překvapená, že mám ještě o kilogram méně, než jsem původně měla mít. Je to vůbec možné, nebo mám vyměnit váhu? 4 kg za 5 dní? :)
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru