V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Dieta po porodu

13 years ago
drstanek
Milá Petro, mohu váš jídelníček zkorigovat a upravit. Jiná možnost není pokud nechcete docházet do naší ordinace. Virtuální jídelníček na míru udělat nelze. Jinak se můžete inspirovat běžnými pokrmy v dietních plánech a ty do jídelníčku zařadit. Vynechte přílohy a pečivo. Omezte konzumaci ovoce a vybírejte si to, co má malé množství sacharidů.
 
13 years ago
petraka
Disciplinovanost tu mám dá se říct obrovskou. Vůli mám fakt velkou. Chtěla jsem se zeptat zda je možné abyste mi Vy navrhl jídelníček, kterým bych začala až přestanu kojit a jak následně do toho zařadit Vaše výrobky. Určitě bych i když budu dodržovat jídelníček z běžných potravin chtěla vyzkoušet zaměnit běžnou potravinu za Vaší a zkusit třeba celý plán. Nevím ovšem jak začít. Abych řekla pravdu teď abych Vám psala můj jídelníček je zbytečné. Malý je nemocný takže teď momentálně jím sice malé porce ale určitě špatně sestavené. Pokud jste schopný mi sestavit jídelníček i na dobu kojení budu ráda. Doplním jen, že je mi 29 let, měřím 164 cm a vážím 77 kilo. Dříve jsem vážila okolo 58-60 kilo čehož bych chtěla dosáhnout. Není problém taky cvičit. Děkuji moc za odpověď.
 
13 years ago
drstanek
Milá Petro, doporučuji udělat přestávku mezi kojením a přísným jídelníčkem a upravit jídelníček pouze tak, aby byl dostatečně výživný a neměl zbytečně moc kalorií navíc. Na Dietní plán je možné navázat dalším či jiným či jen jídelníčkem z běžných pokrmů. Pokud pokrmy Guareta zaměňujete za běžné postupně, riskujete výrazně méně, že se váha zastaví či dokonce půjde pozvolna nahoru. Riskujete také méně selhání a návrat k původnímu způsobu stravování. O dalším postupu je dobré se rozhodovat z týdne na týden podle výsledků týdenních vážení i podle toho, jak se člověk cítí a jak je disciplinovaný. Není pouze jeden postup, který by vyhovoval všem.
 
13 years ago
petraka
Psát to budu. I přesto je možné začít s 12 denním plánem jakmile už nebudu kojit? A i když jsem si přečetla Vaše pokyny pořád jsem moc nevyčetla jestli se po 12 dnech dělá pauza, nebo se hned pokračuje v dalším plánu. Je mi jasné, že pak budu dodržovat jídelníček a vím, že se má zachovat určitý poměr sacharidů, bilkovin atd. Přesto mě zajímá ta pausa mezi jednotlivými plány. Moc děkuji za odpověď
 
13 years ago
drstanek
Petro, pište si prosím týden přesně váš jídelníček všetně nápojů a pošlete mi ho na guareta@drstanek.cz. Pokusím se vám co nejlépe poradit. Doporučuji si ho zpracovat úplně stejně jako jsou uvedeny výživové informace o pokrmech v Dietních plánech. Zkuste si třeba také udělat graf zobrazující podíl výživných látek na celkové energetické hodnotě jídelníčku jestli umíte dobře pracovat třeba v Excelu a nezapomeňte přitom na rozdílnou energetickou hodnotu bílkovin, sacharidů, tuků a alkoholu. Určitě se vám to bude hodit a spoustu informací si v hlavě snadno porovnáte. Do jídelníčku se snažte nyní nijak nazasahovat abych si mohl udělat co nejlepší obraz o tom, jak jste se stravovala.
 
13 years ago
petraka
No jo ale které potraviny mám vyloučit? Bohužel nejsem z prahy tak se nemůžu do poradny k Vám dostat.
 
13 years ago
drstanek
Milá Petro, myslím že tělo nijak zmateno není, nebojte se. Příroda si dokáže vždy nějak poradit. Je však lépe připravena , díky "historické zkušenosti" , na nízkoenergetický jídelníček než na přejídání. Není bohužel jednoduché se vyznat ve stovkách různých dietních doporučeních a většinou zcela zavádějích reklamách na "zdravé " výrobky. Nízkoenergetický jídelníček nemá s jo-jo efektem nic společného. Jo-jo efekt souvisí s nesprávně sestaveným jídelníčkem po dosažení cílové váhy či s jeho dodržováním. Lidé, kteří mají problémy zhubnout, si velmi často ztěžují na zpomalený metabolismus , nic takového se však zpravidla neděje a je to jen a jen o přiměřené výživové hodnotě jídelníčku. Výživovou hodnotu jídelníčku je třeba vždy upřednostňovat před jeho energetickým obsahem vypočítaným nějak matematicky. V současné době bych vám doporučil pouze jídelníček upravit a vyřadit všechny potraviny, které vaše tělo nepotřebuje a které zbytečně jen zvyšují jeho energetickou hodnotu. Změníte tak také významně podíl základních látek v něm. Za určitou dobu po ukončení kojení bych třeba volil úplnou náhradu stravy aby se váha pohla dolů rychleji. Možná ale, že to zvládnete jen úpravou jídelníčku a případnou náhradou některých pokrmů Guaretou. Těším se na případné další dotazy. PS: Prosím o prostudování Pokynů u některého z Plánů. Pokud budete mít čas, projeďte si také poradnu. Možná vám to také pomůže v určité orientaci.
 
13 years ago
petraka
Dobrý den. Mám dotaz ohledně diety po skončení kojení. Před těhotenstvím jsem horko těžko 6 let udržovala váhu tím, že jsem jedla často a menší porce. Ke konci se už ovšem váha udržovala hůř a to jsem i pravidelně cvičila. Nicméně v těhotenství ač jsem nejedla nijak za dva jsem přibrala 30 kg. teď mám stále ještě 17 kilo nadváhy. Jelikož kojím tak chci počkat až přestanu a pak z mých zkušeností a z toho, že mé tělo je za celý život dietami zmateno vím, že budu potřebovat snížit kalorie hodně abych vůbec hubla. Chtěla jsem začít s Vaším jídelníčkem na 12 dní, protože mi vyhovují aspoň ty 4 jídla denně. Budu se starat o malého který začne chodit tak budu potřebovat energii. Chtěla jsem vědět jak dlouho se má dieta držet. Jestli až skončí 12 den tak si dát pauzu, nebo hned najet na stejný či jiný program. Jak dlouho se může v kuse tato dieta držet. A díky tomu jak málo má kalorií se trochu obávám jo-jo efektu. I když je mi jasné, že po skončení nebudu jíst moc tak jaká dieta se pak má dodržovat? Děkuji za odpověď
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru