V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

12DP - mdlo

13 years ago
drstanek
Markéto, jestliže má glykemii ráno nalačno nulu tak to v pořádku není. Podobně muselo dopadnout i vyšetření u lékaře, pokud skutečně byly provedeny odběry nalačno. Na noc ať si dá určitě vždy pokrm Guareta aby měla více sacharidů na noc ( to znamená, že si pokrmy v rámci dne přehází). Ozvěte se mi zase prosím zítra podle ranního měření. Když tak nějakou úpravu uděláme. Může mi také přímo poslat SMS na mobil : 602 24 20 87 a já jí zavolám zpět. Je třeba to řešit.
 
13 years ago
markulita
Díky pane doktore, léky žádné neužívá, ale právě se bála toho, že když jí nebylo dobře, a změřila si hladinu cukru, tak že má vždy nulu, jestli to je v pořádku, že dokud si prostě něco nedá, tak je jí mdlo, a když by si dala vždy, když jí je slabo, tak že by jí ty 4 jídla nestačily. Takže říkáte, že to přejde? Také prý tekutin pije dost, tak budeme doufat. Já tyhle těžkosti neměla, takže nedokáži posoudit, ale i tak děkuji za odpověď, snad se jí to podaří překonat.
 
13 years ago
drstanek
Milá Markéto, jestli jsem to pochopil správně, Vaše známá je zatím zdravá a nemá vážnější zdravotní problémy. Pokud je to tak, doporučuji nic nepřidávat a těžkosti překonat. Je třeba vypít v tomto počasí okolo 2 litrů vody. Mdlo by mohlo být způsobeno spíše částečnou dehydratací. Je také důležité dostatečně odpočívat a pokud cítí určitou nevolnost a slabost je vhodné si na chvíli lehnout. Při 140kg není opravdu snadné se cítit dobře. Dostatečný příjem vody však vidím jako nejdůležitější věc, jestliže je hladina krevního cukru v pořádku a žádné léky neužívá ( nevím zda jsem ale výsledek měření pochopil správně). PS: dnes zrovna pozoruji u návštěvníků naší lékárny častější bolesti hlavy a pocity únavy...
 
13 years ago
markulita
Dobrý den, píšu ohledně své známé. Chtěla by zhubnout, ale má před sebou dost kg, začíná na cca 140 kg, 36 let. Žádné zdravotní problémy neměla, všechny hladiny v normě, říkala že byla na prohlídce u lékaře. Ale drží 12DP zatím 4.den, a již od druhého dne je jí slabo a mdlo, říkala že se jí to nikdy nestalo a že si změřila tlak, a tím to nebylo, byl v pořádku, pak jí napadlo si od mamky půjčit přístroj na změření cukru v těle a vždy když je jí slabo, max.2-3 hod po posledním jídle, tak naměří 0, když si dá pak pudink nebo jinou vaši stravu, tak je to dobré a naměří např. 4. V tomto jí poradit neumím, proto vás prosím o radu, je to určitě tou nízkou hladinou cukru. Prostě jí ty 4 jídla denně nestačí a když si např. rozdělí tyčinku na dvakrát, přesto je to málo. Poradíte jí, co s tím? Má si přidat např. 1 jídlo, nebo nějakou zeleninu, nebo by měla přejít úplně např. na vlákninový DP? Nebo by stačily nějaké vitamíny? Děkuji moc za rychlou odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru