V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

srdeční arytmie

11 years ago
Dr. Staněk
Milá Jano, určitě je vhodné před operací snížit váhu a pokud se vám to nedaří běžným jídelníčkem volte DP na 7 dní. Držte se jinak Pokynů a dostatečně odpočívejte. Warfarin je výborným lékem. Váže se však silně na bílkoviny krevní plasmy, jaké celá řada dalších léků. Větší schopnost určitého léku se navázat na příslušnou bílkovinu může způsobit, že je Warfarin vytěsněn a jeho koncentrace se zvýší. Dávkování Warfarinu se musí pečlivě monitorovat, aby nedošlo k předávkování a zvýšené krvácivosti. Lékaři však s ním mají velké zkušenosti, protože se používá více než 30let a vědí si rady. Před časem se objevila nová řada léků s podobným účinkem. Těžko zatím předpovídat, zda se osvědčí. "Nevýhodou" Warfarinu je, že je levný a málo se již nyní na něm vydělá. Můj názor je takový, že Warfarin pro lékařskou praxi úplně stačí a není třeba hledat nové molekuly. Zaměřil by se ale ještě na lepší monitorování a přesnější dávkování. Jako je to třeba i insulinu.
 
11 years ago
Dobrý den.mužu začít se 7 dení diet.,když mám za 2 měsíce podstoupit operaci aor.chlopně a jaký máte názor na lék valfarin na ředění krve dlouhodobě po operaci.Jana
 
13 years ago
drstanek
Milá Ivano, díky za zprávu. Výsledek je výtečný. Budu rád když se občas ještě ozvete. Nezapomeňte že energie není všechno co je třeba sledovat. Je to navíc u převážné většiny běžných potravinářských výrobků poměrně nepřesné číslo. Dbejte na vhodný poměr bílkovin, sacharidů a tuků v celodenním jídelníčku. Se sacharidy buďte zvláště opatrná a jejich příjem zvedejte velmi pozvolna podle výsledků týdenního vážení. Přidejte určitě nyní také nějaký multivitamín-multiminerál. Těším se na další zprávu.
 
13 years ago
ivana.krizova
Dobrý den, v úterý jsem skončila 15 denní přísný DP. Jen jsem Vám chtěla sdělit svůj váhový úbytek: 5,8 kg. Je to snad docela dost, dodržovala jsem to opravdu striktně, bez jediného "úletu". Hned navazuji dále, týden z DP a výměna 1 guaretového jídla za normální. Mám to přesně spočítané, navíc 1254 kJ, počítat energii umím, mám to teoreticky zmáklé, těžší bývá praxe:-) Není to z mé hlavy, takto to budu dělat na doporuční paní doktorky a ona mi poradí i dále. Děkuju za Vaše chutné výrobky. Až na mou neoblíbenou omeletu. Šmakouny jsem nesháněla, tento týden tam mám omelety jen dvě, tak to zvládnu. Mám Vám pak ještě dát vědět jak pokračuju? Nechci Vás obtěžovat, vidím kolik dotazů tady na Vás je. S přáním hezkého dne I.K.
 
13 years ago
drstanek
Milá Ivano, výbornou náhražkou je podle mého Smacker viz. www.smacker.cz. Dá se v Praze koupit v některých supermarketech a myslím i v prodejnách CountryLife. Má i sladkou formu. Množství v jedné porci si přepočítejte podle obsahu bílkovin. Budeme ho mít výhledově i v naší Paralékárně. Budu rád když ho vyzkoušíte a napíšete jak se Vám osvědčil. Můžete tím pomoci i druhým s tvorbou jídelníčku. Potěšilo mě, že jste v kontaktu s paní doktorkou Semerákovou, která je velmi svědomitá a určitě vždy dobře poradí.
 
13 years ago
ivana.krizova
Děkuju za radu. DP na 10 dní by byl fajn, kdyby tam nebylo 7 omelet. Dělám si je s pažitkou, ale nic platné, ty jediné mi nechutnají, jinak vše ostatní je moc dobré. Dají se ty omelety něčím nahradit? Domnívám se, že je to tak kvůli obsahu proteinů? Mohu si objednat třeba jen jednotlivé výrobky a zkombinovat to s nízkoenergetickými potravinami? Vaši dietu mi doporučila paní doktorka Semeráková, která mi i radí a moc Vás zdraví:-) Zkusíme to nějak vymyslet, případně bych i Vás požádala o radu když si nebudu jistá. Napíšu ve středu po těch 15-ti dnech výsledný úbytek. mějte se hezky. I.K:
 
13 years ago
drstanek
Milá Ivano, díky za zprávu. Mám radost, že hubnutí dobře snášíte a že se očekávaný váhový úbytek dostavil . Co se týká omelety, nejlepší je ji udělal narychlo na pánvi jako míchaná vajíčka a přidat tam třeba trochu petrželky. Sám si do ní dávám pár kuliček hrášku Bonduele. Doporučuji tedy navázat DP na 10 dní a začít si již trochu "vychytávat" běžné pokrmy. Těším se na případné dotazy a držte se ! PS : jestli se budete dobře cítit a nebude Vám to dělat problém, je možné DP přísný zopakovat. Přídejte potom Dietline VitAmin a Paralékárna Rybí olej.
 
13 years ago
ivana.krizova
Dobrý den, pane doktore, dnes po 7 dnech mám váhový úbytek 3.1 kg. Dodržuji striktně přísný DP, vše celkem bez problémů. Jen 3.a 6.den docela velký hlad:-) Výrobky mi chutnají, jen omeleta nic moc. Když je čerstvá ještě to jde, ale než ji sním už je tuhá a chutná jako houba. Jinak vše v pořádku, cítím se dobře. Mohl byste mi napsat Váš názor co dále. Teoreticky to mám vychytané, vím i jaká jídla jíst co se týče kalorické hodnoty i rozložení proteinů... Jen to dodržovat. Asi bych dále ještě nějaký čas počítala s vašimi výrobky. Děkuji. S přáním hezkého dne I.K.
 
13 years ago
drstanek
Milá Ivano, jsem rád , že jste se do toho pustila. Máte pravdu, že vždy je minimálně jeden důvod proč ještě s hubnutím počkat. Snažte se na jídlo vůbec nemyslet a veškeré myšlenky věnujte jiným příjemným činnostem. Je důležité překonat první 3 dny. Potom to bude zase o něco snažší. Slunečné počasí může také trochu pomoci. 10 nebo 14 dní uteče velmi rychle a váhový skok bude velkou motivací pro to, abychom se rozhodli náš životní styl změnit a změnit způsob stravování. Někdo to dokáže definitivně,někdo na delší dobu a někdo je zkrátka nenapravitelný a není mu pomoci pokud se nedostane do ruky bariatrického chirurga. Těším se na zprávu po týdenním vážení a na případné dotazy.
 
13 years ago
ivana.krizova
Dobrý večer, přísný DP jsem vyzvedla již včera, ještě jsem chtěla počkat se zahájením, ale vždy je nějaká příležitost jak dietu oddálit:-) Takže jsem se do toho vrhla již ode dneška. Přidala jsem Vaši vlákninu (v prášku). Jen jsem se s Vámi chtěla podělit o příjemné zjištění, že vůbec zatím nemám hlad. Uvidíme, kdy to přijde..Zvláště když jsem byla zvyklá na velký kalorický příjem. Za týden se (doufám) pochlubím nějakým pěkným váhovým úbytkem. zdraví I.K
 
13 years ago
ivana.krizova
Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. Hned jak mi sdělíte, že mám DP u Vás v lékárně připraven, vyzvednu jej a budu Vás informovat o své úspěšnosti. S přáním hezkého dne I.K.
 
13 years ago
drstanek
Milá Ivano, je velmi nepravděpodobné, že by redukční režim negativně působil na běžné druhy arytmií, přestože to je povinně uvedeno na obale výrobku. Za celou dlouhou praxi jsme se nesetkali s žádným takovým případem . Souvisí to s tím, že dieta obsahuje dostatek minerálních látek včetně draslíku, který je pro správnou činnost srdce mimořádně důležitý ( to dříve řada redukčních diet a postupů ignorovala). Pokud snížíte výrazněji váhu, nejsem si jist zda je užívání Lokrenu smysluplné. Kombinace se Seropramem také není příliš vhodná ( betablokátory jsou tzv.dysforika a ovlivńují negativně náladu). Lokren může mírně snižovat i krevní tlak a je dobré ho tedy pravidelně měřit. Snížení váhy je pro Vaše zdraví mimořádně důležité. Nadbytečné kilogramy jsou zatěží pro Vaše srdce a zejména pro myokard, který byl postižen infekčním zánětem a vždy to na něm zanechá určité stopy. Budu rád když se každý týden ( kdykoliv) ozvete jak se Vám daří. Těším se, že se budete moci po zhubnutí zbavit veškeré medikace a že i Seropram bude možné pozvolna vysadit.
 
13 years ago
ivana.krizova
Pane doktore, právě jsem si objednala Váš 15-ti denní přísný DP, v r. 1996 jsem prodělala virovou myokarditidu s arytmiemi, jednalo se "pouze" o sinusové tachykardie a často vnímané extrasystoly. Od té doby beru Locren a Seropram (jen ráno půl tbl). Mohu začít s Vaší dietou? Je mi 45 let, při výšce 162 cm vážím 85 kg a mám to vyjedené. Myslím si, že takto razantní začátek právě potřebuju. Jen, že mě tam zaujaly jako kontraindikace ty arytmie. Můžete mi prosím odpovědět. díky I.K.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru