V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

cvicim, spravne jim a pribiram :(

10 years ago
Dr. Staněk
Milá Lucie, boj s bulimií není snadný a chápu vaše obavy. Na druhé straně, jídelníček, který jste uvedla, považuji za katastrofální, pokud by tak měla vypadat většina dní v měsíci. Postrádám mimo jiné více tepelně upravené stravy s dostatečnou výživovou hodnotou. Dostatečný příjem bílkovin musí být samozřejmostí ( právě ty, vám ochrání svalovou hmotu, budete-li přijímat i dostatek esenciálních aminokyselin). Jídelníček můžete mít skromný, ale musí být dostatečně výživný. Je třeba volit také takové potraviny či pokrmy, které obsahují více škrobu než jednoduchých sacharidů. Tělesné aktivity pak musí korespondovat se složením jídelníčku. Nepřiměřený příjem zeleniny oproti dalším složkám potravy pak může snížit výživovou hodnotu celodenního jídelníčku a můžete postrádat například některé důležité minerální látky v dostatečném množství. Doporučuji denně konzumovat mléko. Navrhuji si jídelníček řádně sestavit a plánovat jej na 10-14 dnů. Boj s bulimií můžete vyhrát i s pomocí psychoterapeuta. Vždy je to boj nelehký. Bude-li vás něco zajímat více, ozvěte se prosím.
 
10 years ago
Dobrý den, mám asi pro vás casty dotaz. Je mi 21 let a neustale bojuji s vahou. Je to take tim, ze sem pred tremi roky trpela bulimii, takze sve telo neustale sleduji a vaha skace tim, ze jednu dobu nejim nic a druhou zase zdrave a pravidelne. V kvetnu sem zacla jist podle p. Mačingove, takovy detox, ktery mi chutna a nyni varim dle jejich receptu. Jiz dva mesice chodim pravidelne cvicit, nyni uz 5x do tydne(bodypump, bodycombat,posilovani) mam to pestre a stridam to,ale chtela sem si oblect stare kratasy a najednou sem je za boha nemohla na sebe nacpat, byly mi male a ja nevim co se deje. Je pravda, ze hodne ubiram na jidle, jim spise zeleninu, maso jen tak po malu a to po treninku, k snidani mam vetsinou sacharidova jidla,abych mela silu, nechci ztratit veskere svaly,ale porad mam co spalovat, chtela bych hodne spevnit bricho a to se mi porad nedari. Nevim zda neprijmu mene nez vydam, ale bojim se esi to neni necim jinym. Mohla jsem take nabrat svalovou hmotu,ale pride mi divne, ze mi pritel rika ze ted mu pridu opravdu hubenejsi,ale kalhoty nezapnu. Nevim opravdu, jestli mam zaradit vice jidel, ale bojim se ze priberu. priklad jidelnicku: S: jahly+susene svestky+lzicka medu(kombinuji to nekdy zase :jabklko+mrkev+med+vlasske orechy a hrozinky, jindy zase ovesne vlocky) O: 300g spenatu+malinkaty kus ryby(po cviceni mam obed, chodim cvicit kolem 9rano) V: varena repa(2ks), jedna kys. okurka, hrasek, mrkev( k veceri si davam hodne malo, hodne zeleniny) svaciny si nedavam, v detoxu je taky moc pani macingova nezarazuje, nevim jestli opravdu neprijimam malo, nebo je to i psychicky blok, jelikoz neustale myslim proc nehubnu a nic se semnou nedeje, jsem opravdu uz zoufala a potrebuji vedet co opravdu delam spatne Pitny rezim pro me neni problem, piji hodne zeleny caj a vodu, skoro 4 l denne. Nyní si pridavam i vice na jidle,ale jim proad trikrat denne, maso si dam k obedu,ale k veceri uz mam jen zeleninu(toho masa mam opravdu malo) mohu napsat i presny jidelnicek Dekuji mnohokrat za jakoukoli radu Kristyna
 
14 years ago
drstanek
Dobrý den, zítra budu od 15.00. do 18.00. Těším se, že budete mít čas se zastavit.
 
14 years ago
petullka
Dobré ráno, pane doktore, dnes dopoledne mi to bohužel nevyjde:( ale zastavím se určitě zítra odpoledne u Vás v lékarně v ulici K.Světlé. Pokud budete v té druhé lékárně, dejte mi ještě vědět. Moc se těším. Přeji Vám hezký den..
 
14 years ago
drstanek
Milá Petulko, budu v lékárně v pondělí dopoledne a v úterý odpoledne od 15.00. Určitě se zastavte.
 
14 years ago
petullka
Dobrý den, bohužel se dnes v tento čas nemohu zastavit :( Jak budete k zastižení v příštím týdnu např.v pondělí, úterý? Děkuji za Vaši odpověď. Hezký den.
 
14 years ago
drstanek
Milá Petulko, jsem k zastižení na telefonu 602 24 20 87. Můžete poslat i SMS pokud se nedovoláte. Zítra budu v naší lékárně (K.Světlé 11) od 15.00 do 18.00. Jestli se Vám to hodí, zastavte se.
 
14 years ago
petullka
Dobré odpoledne, jsem. Už jsem Vám zkoušela volat na uvedený kontakt 224239155. Budu to zkoušet, dokud se nedomluvíme :)
 
14 years ago
drstanek
Milá Petulko, nejste prosím z Prahy že by jste se za mnou zastavila ? Třeba snáze něco vymyslíme.Malé změny v jídelníčku určitě půjdou udělat.
 
14 years ago
petullka
snídaně: acidofilní mléko 200ml (170 Kj), 100 g meloun, 2 x BeBe susenky svačina: pizza rohlík 60g oběd: brambrová kaše (100g) + pečené kuře (100g) 4 dílky čokolády svačina: šopský salát večeře: grilované kuřecí maso cca 150g a zelenina a dresink. Obdobně i ostatní víkendy, v podobné energet.hodnotě. O víkendu si dopřeji sladké, někdy slané a většinou i normální oběd, ale v menším množství. Je chyba v mnohem vyšším přijmu energie o víkendech oproti týdnu? HA neužívám. Alkohol piji většinou jednou za víkend v množství cca 3-4 dcl bílého vína s vodou nebo 3 x 0,4 vodky s energy drinkem. Tak teď se začínám stydět. Prve napíšu jak jsem v týdnu vzorová a teď o víkendu přiznám prohřešky. Kdesi jsem ale četla, že volnější dny nejsou na škodu.. Jak to se mnou po výše uvedeném vypadá? Jsou mé víkendy hodně špatné? Děkuji za odpověď.
 
14 years ago
drstanek
Díky za upřesnění. Mohla by jste mi prosím ještě napsat co nejpřesněji, jak vypadalo Vaše stravování tento ev. předešlý víkend ? Pijete alkohol ? Užíváte hormonální antikoncepci ?
 
14 years ago
petullka
Dobré ráno, moc mě potěšila Vaše brzká reakce :) Cílová váha 55 kg (jestli je realné, klidně i míň). Nyní bych se smíříla i s 60 kg, ale nechci již přibírat z toho, že jím normálně. Moje oblečení mi už je malé a taky psychicky to špatně nesu. V obodbí anorexie jsem navštěvovala děstskou psycholožku. Zdravotní obtíže žádné nemám. Potraviny si važím občas, vetšinou stanovuji váhu přibližně. Před půl rokem jsem měla váhu 55 kg, stejně tak i před rokem také. Děkuji za Vaši reakci.
 
14 years ago
drstanek
Dobrý den, jako je Vaše představa o cílové váze ? Připadáte si silná ? Navštěvovala jste v oddobí kdy jste trpěla anorexií lékaře či psychologa ? Máte v současné době nějaké zdravotní obtíže ? Vážíte si potraviny nebo porce odhadujete ? Vzpomněla by jste si kolik jste vážila před rokem či před půl rokem ? Liší se Váš víkendový jídelníček výrazně ? Těším se na Vaši zprávu.
 
14 years ago
petullka
Dobry vecer pane doktore, jsem zoufala, protoze jsou to uz skoro tri mesice, kdy sportuji 4x tydne (60min.beh 8km/h - tep.fr.124-136), a asi 1,5 mesice, kdy chodim jeste 4x tydne plavat..hlidam si jidelnicek, ktery vypada asi takto: 5:30 - banan 8:30 - 100g tvaroh, jogurt a ovoce 10:30 - 1 ks ovoce 12:00 - oběd maso a teplá zelenina, někdy jenom teplá zelenina, často luštěniny 15:00 - 2 ks zeleniny a Lučina (občas 1/2 pečiva) 18:00 1 ks zelenina, tvaroh. Ener.hodnota: 5000-6000 O vikendu mam rezim volnejsi. Dam si vse ale v omezenem mnozstvi. Take hodne piju cca 2 litry vody denne. Po trech mesicich jsem nezhubla ani deko a prijde mi, ze jeste pribrala (jsou mi male kalhoty). Prestala jsem se z duvodu demotivace vazit. Mam tuseni, ze nehubnu, protoze mam zpomaleny metabolismus..v 15ti letech jsem mela anorexii a od te doby mela obdobi jedeni a nejedeni. Ted je mi 22 let a při výšce 165cm važím přes 60 kg. Nechapu, jak je mozne, ze pribiram..prosim, poradte mi. Pomohlo by me absolvovani 15 denního diet.planu, abych telo nastartovala? Predem dekuji za Vasi odpoved.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru