V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

plynatost, průjem

12 years ago
Dr. Staněk
Díky za příspěvek Dag. Já se těším, že o víkendu zasadím na naší zahradě svoje oblíbené odrůdy jablek-Matčina. Určitě si na vás při tom vzpomenu jak bojujete s pokušením...
 
12 years ago
Saurah
Milý pane doktore, první den úspěšně za sebou; díky kedlubnu nadmutá celý den ( poctivě jsem kousala a rozdělila si porce ), že ani hlad nebyl :-). Snažím se poctivě pít, což jsem dříve moc nemusela- kdybych se nenutila, stačily by tři kafe denně... Stále pročítám poradnu, škoda, že tu nejsou i starší příspěvky... hodně mě to motivuje, i se ráda dívám na Vás, hned se začnu usmívat :-). Díky mému pomalému rozjezdu ( jako správný Býk ) jsem si konečně jistější ( po tolika opakování DP ) s použitím vlákninových přípravků... a vynikajících Fresh bonbonků chutných vlákninových tablet nesním celou krabičku, ale vzorně zobnu... Jdu se motivovat prací na zahradě, Vám přeji pěkný den, Dag.
 
14 years ago
drstanek
Milá Jarmilo, plynatost je způsobena inulinem, který je obsažen v polévkách a pudincích. Je to velmi zdravá vláknina. Někteří lidé ji ale umí fermentovat, díky střevní mikroflóře, velmi intenzivně a výsledkem je potom plynatost. Tento problém časem vymízí nebo se zmírní. Většinou pomáhá nesníst zmíněné pokrmy najednou a rozdělit si je na 2-3 menší porce. Vlákninový plán obsahuje i další druhy vláknin např. glukomanan. Lidé také mohou na určitý druh vlákniny reagovat průjmem či naopak . Také v tomto případě se problémy většinou nestupňují a tělo se spíše na změněný obsah jídelníčku adaptuje. Jestliže Vás zmíněné problémy extrémně neobtěžují, snažil bych se vydržet. Jinak vysaďte Guaretu EasySlim jestli ji užíváte mezi jídly. Tato změna také může problémy zmírnit, protože se sníží denní dávka přijatého inulinu a glukomananu. Těším se na další zprávu a na případné dotazy.
 
14 years ago
jarmila.kucerova
Dobrý den. Od pondělí držím 15denní DP vlákninový. Od začátku mne trápí značná plynatost, včera a dnes se přidal i nepříjemný průjem. Mám silnou obezitu, ráda bych pokračovala, program mi jinak velmi vyhovuje. Ráda bych znala příčinu a event. pomoc. Stačila by Smecta?
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru