V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

nevím co je vhodnější

14 years ago
drstanek
Milá Salmo, nehledejte "urychlovače" a buďte trpělivá. O to více máte potom naději, že se naučíte váhu udržovat. Vytrvejte! Možná mě nyní spíše pochopíte proč jsem nechtěl pro Vás plánovat nějaký dlouhodobý postup. Je vždy dobré přihlédnout k aktuálním pocitům a jidelníček trochu podle toho upravit, pokud to jen trochu jde. Přeji vše nejlepší a těším se, že se zase ozvete.
 
14 years ago
salma
a nějaké jiné prášky bych brát nemohla, které by hubnutí urychlily? PS: k tomu co píšete - já vím už jsem zhubla 5kg, ale když si představím kolik kg mě ještě čeká a že to ke konci třeba vůbec nemusí jít tak je mi zase smutno :-(
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, ALLI je zcela nevhodné při nízkoenergetickém režimu, kdy přijímá pouze nezbytné množství tuků. Snížení jejich vstřebávání je tedy nežádoucí. Na www.paralekarna.cz si o tomto léku můžete přečíst více. Meridia a všechna léčiva s obsahem sibutraminu byla stažena z trhu v celé EU a není je možné legálně získat. PS : ztráta energie je způsobena spíše počasím. Myslím, že první váhový úbytek Vás naopak povzbudí a budete čilejší, protože se budete cítit lépe. Těším se, že se zase ozvete jak se Vám daří.
 
14 years ago
salma
Dobrý den, chtěla jsem se na něco zeptat co mě napadlo včera večer. Opravdu by mi mohly pomoci k většímu úbytku na váze nějaké prášky třeba to Alli jak je teď v reklamách? Upozorňuji, že držím přísný 15-ti denní plán a vůbec se nehýbu. Jdu pouze do práce a z práce a zbytek času prospím (nemám totiž vůbec energii). To píšu proto jestli větší úbytek díky práškům není podmíněný třeba sportem, děkuji za odpověď, Salma. PS: Meridii mi doktor nepředepíše, pokud vím tak je stále na předpis od osobního lékaře, kdyby jste mi nabízel toto
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, díky za pochvalu. Pokud dojde k tomu, že váha nebude klesat déle než 3 týdny, postupujte jako při stabilizaci váhy 3-4 týdny ev. déle. Po týdnu, kdy dosáhnete energetického příjmu okolo 9000kJ se můžete vrátit k původnímu dietnímu režimu. Uvedené doplňky stravy užívejte dle doporučeného dávkování uvedeného na obale výrobku. Budu rád, když se alespoň občas ozvete jak se Vám daří. Vaše zvídavost a snaha udělat si ve všem jasno je mi velmi sympatická. Na druhé straně prosím mějte na paměti skutečnost, že vše úplně přesně předpovědět a naplánovat nelze. Proto považuji za správnější postupovat z týdne na týden a respektovat, jak se člověk cítí, co má před sebou i na co má třeba chuť (nelze vyhovět zcela) . Také můžeme dle nových zkušeností korigovat své rozhodnutí, k jaké cílové váze se chceme dostat podle toho, při které váze se optimálně cítíme a která pro nás zároveň neznamená zvýšené či vysoké zdravotní riziko ( obezita vs.podvýživa).
 
14 years ago
salma
Dobrý den, velice děkuji za odpovědi to je poprvé co jste mi opravdu konkrétně a srozumitelně na některé otázky odpověděl :) Mám, ale ještě dva doplňující dotazy k Vašim odpovědím. 1. dotaz zní: když říkáte, že cituji: “lPři dlouhodobé nízkoenergetické dietě ( řádově měsíce) se nedá ale vyloučit adaptace na nízkoenergetický jídelníček” tak kdyby se to opravdu stalo co mám dělat? Nasadit stabilizaci a po té být na normální stravě bez hubnutí třeba čtvrt nebo půl roku? (musím si dopředu probrat všechny možné varianty jak bych postupovala jinak se dostanu do stádia, že nebudu vědět co mám dělat, zazmatkuju a vše by mohlo skončit opět neúspěchem - nabríním všech shozených kil) 2. dotaz zní: píšete, že doplňky stravy jako je VitAmin, Leucin Plus, Rybí olej bych měla začít užívat u druhého 15DP, ale po kolika tabletách denně? Jinak toto je vše a budete ode mě mít již pokoj, předem děkuji za odpověďi.
 
14 years ago
OldTcha
Jen taková poznámečka - opravdu chcete vážit při výšce 180 cm 60 kg nebo ještě méně? To mi nepřipadá přirozené ani zdravé a myslím, že dávat si takové nereálné cíle vede ke zklamání a selhání. Abyste následně nemusela řešit úplně jiné a závažnější problémy se zdravím. Divím se, že se nad tím pan doktor nepozastavil. I tak Vám přeji mnoho úspěchů v hubnutí.
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, k otázce č.1 platí to, co jsem napsal. Další tělesné aktivitu mohou vést pouze k větší únavě, protože pro ně zkrátka nemáme vhodný poměr výživných látek. Energii potřebujeme vydat na úkor tuků. Jakýkoliv příjem sacharidů navíc není vhodný, protože zpomalí využití tuků. 2. Vlákninové přípravky Guareta v doporučeném dávkování jsou vhodné i při stabilizaci váhy a pomáhají nám snižit riziko, že dietní režim ( i v období stabilizace) porušíme. 3. 6.týdnů stabilizace je určitě moudré. Naučíte se při nich správně tvořit jídelníček a vypozorujete si, kterých potravin si můžete dovolit více a kterých méně. Snažte se jíst co nejpestřeji. 4. Je velmi pravděpodobné, že při třetím plánu již budete hubnout cca 1kg za týden a je to v pořádku.Hubnutí nemůže pokračovat stále stejným tempem. 5. Vše záleží na Vašem jídelníčku. Pokud budede před zahájením přísného plánu jídelníček pestrý, nasaďte uvedené výrobky ( pozor VitAmin- je multivitamin- multiminerál nikoliv vitamin A) na začátku 2.plánu. Pokud použijete VitAmin nepoužívejte již Supradyn a naopak. 6. Ano budete, pokud se budete držet Pokynů. Nemohu však předpovědět jak rychle to bude. Necelý kilogram týdně však považuji za přiměřený úbytek. DP fungují vždy. Při dlouhodobé nízkoenergetické dietě ( řádově měsíce) se nedá ale vyloučit adaptace na nízkoenergetický jídelníček. 7. To nemohu posoudit, protože neznám Vám jídelníček. Váš obecný návrh je však reálný a pokud bude dodržen, povede k úspěchu.
 
14 years ago
salma
Dobrý den, můj 1. dotaz zní: přečetla jsem si Pokyny a nepíšete tam nic o sportu - mám se tedy držet opravdu Vaší odpovědi v příspěvku? cituji "Při stabilizaci váhy doporučuji sportování a tělesný pohyb 1 hodinu v celku za den. Čím více činí denní energetický příjem tím můžeme trochu přidávat na intenzitě. Závisí to také na trénovanosti a fyzického zdatnosti konkrétní osoby". 2. dotaz zní: rozhodla jsem se stabilizaci váhy držet 6 týdnů (tedy celou) do kdy mám jíst před každým jídlem dvě tobolky SuperSlimu? 3. dotaz zní: je moudré držet 6 týdnů stabilizace mezi hubnutím? (6 týdnů stabilizace jsem se rozhodla proto, že když jsem před časem zhubla 15kg a nasadila stabilizaci váhy 4 týdny a po jejím dokončení jsem nasadila opět 15DP tak jsem zhubla pouze cca 3kg - možná, že když stabilizace bude trvat těch 6 týdnů hubnutí bude poté úspěšnější - jestli je ale 6 týdnů stabilizace blbost nebo zbytečné zdržování, upozorněte mě prosím. 4. dotaz zní: co mám dělat, když u "mého plánu" hubnutí což je 3x15DP + 6 týdnů stabilizace + 3x15DP + 6 týdnů stabilizace + 3x15DP + 6 týdnů stabilizace = výsledná váha cca 64kg z 90kg budu u druhé nebo třetí fáze (tj. 3x15DP) hubnout za jeden plán méně než dvě kila? 5. dotaz zní: když teď vidíte "můj plán" napíšete mi, kdy mám začít brát a jak často Vitamin A, Leucin Plus, Rybí olej a Supradyn? 6. dotaz zní: myslíte si, že budu ještě vůbec pomocí Vašich plánů hubnout při třetí fázi "mého plánu"? (tj. poslední 15DP + 6 týdnů stabilizace) - i když nebude to poslední, protože chci vážit 60kg ne-li ještě méně. Budou zde Vaše plány funguvot? Když někdo už hubený je, ale chce ještě víc nebo Vaše plány fungují jen pro obézní? 7. dotaz zní: vidíte na "mém plánu“ nějakou zásadní chybu, kterou byste mi vytknul? Děkuji za odpověďi.
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, jste mladá a hubnutí ve Vašem případě půjde určitě velmi dobře. V dubnu se objeví na na webu nový DP na 12 dní. Ten bych doporučil 2x zopakovat s přidáním výrobků, které běžné doporučuji (myslím, že máte již velký přehled).Potom bych začal se stabilizací váhy po dobu 3 týdnů, při které určitě 1-2 kilogramy další shodíte. Potom bych zopakoval DP na 12 dní a takto by jste se měla dopracovat k váze okolo 75kg. O hubnutí víte již hodně a věřím , že se vyvarujete dietních chyb. Zbytek (3-5kg) bych již dohubnul na běžném jídelníčku v období opětovné stabilizace a později. Pokud to nepůjde, zařadil bych opět některý z plánů či jídelníček kombinovaný s výrobky Guareta.
 
14 years ago
salma
Pane doktore a netušíte aspoň trošku ze zkušenosti jak hubnutí po15 zchozených kylech půjde? Aspoň mě trošku naveďte v dalším postupu, když nemůžete být konkrétní jelikož je každý člověk originál nebo aspoň Váš osobní názor - potřebuji nějakou berličku. Měřím 180cm, vážím 90kg a je mi 23 let, mám nenáročnou práci a jsem zdravá. Nevím jestli si mám poté naplánovat opět 15DP - stabilizace tři týdny - 15DP - stabilizace tři týdny - 15D - stabilizace tři týdny… až na vysněnou váhu nebo 2x15DP - stabilizace tři týdny - 2x15DP - stabilizace tři týdny - 2x15DP stabilizace tři týdny… až na vysněnou váhu? Strašně v tom tápu a potřebuji si předem naplánovat plán A, plán B, plán C (v případě, že nevyjde plán A nebo plán B tj. buď hubnutí bude pomalé, rychlé nebo se zastaví úplně apod…). Vždy jsem s hubnutím selhala protože jsem se dostala do nějakého mrtvého bodu a nevěděla jsem jak dál -proto ten plán A, B, C! Chápete mě aspoň trošičku?? PS: příspěvky „napsali o nás“ jsem si na Vaše doporučení přečetla všechny a nic mi to nedalo, je to pouze komerční povídání nic užitečného… Předem Vám děkuji za odpověď a věřím, že mě konkrétně někam navedete - velmi to totiž potřebuji, děkuji, Salma.
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, potom bude nutné zvyšovat postupně energetický příjem jako při stabilizaci po dobu 3-4 týdnů. Následně se může opět zvolit přísný DP nebo DP plán, který se objeví na webu začátkem dubna.
 
14 years ago
salma
A pokud hubnutí po prvním 15DP (po té co zhubnu těch prvních 15kg) moc nepůjde co budu dělat potom? prokládat to 10DP až na vysněnou váhu 60kg nebo to budu prokládat několika týdny stabilizace? A pokud ano tak kolika?
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, může být pokud nezbytně nutná potřeba organismu bude výrazněji jiná než příjem v dietním plánu. To by však nemělo nastat pokud budou respektovány Pokyny. Adaptace na nizkoenergetický příjem je přirozený mechanismus a může k ní dojít rychleji, pokud nejsou respektovány Pokyny či se dělají nevhodné změny v jídelníčku a zhorší se jeho výživová hodnota či se změní poměr základních látek. Proto je dobré vše řešit z týdne na týden. Máme celou řadu klientů na na obdobném jídelníčku celou řadu měsíců a nečiní to zásadní problém. U některých však musíme volit jiný postup. I třeba z toho důvodu, že ne každý je zcela disciplinovaný a důsledný. Každý člověk je opravdu jiný a naprostý originál ...
 
14 years ago
salma
pane doktore, nemyslíte si, že to bude po třech 15DP moc záhul? Jednou jste mi říkal, že se tělo může adaptovat na nízký příjem a mnoho pohybu a hubnutí jde hůře (mám potom v plánu hubnout dalších 15 kgy Guaretou) tak abych někde neudělala zásadní chybu. Moc děkuji za trpělivost, doufám, že chápete důležitost mých otázek, nechci opět něco zkazit a vše nabrat:-(
 
14 years ago
drstanek
Při stabilizaci váhy doporučuji sportování a tělesný pohyb 1 hodinu v celku za den. Čím více činí denní energetický příjem tím můžeme trochu přidávat na intenzitě. Závisí to také na trénovanosti a fyzického zdatnosti konkrétní osoby.
 
14 years ago
salma
a ten sport? mám taky zařadit a jaký? Děkuji
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, nevím jestli jsem správně rozuměl dotazu. V období stabilizace zvyšujeme energetický příjem o cca 250-300kcal v rámci jednotlivých dnů celého týdne ( průměrná denní energetická hodnota určitého dne je o 250 -300kcal vyšší než dne v předchozím týdnu) . Nárůst váhy však nesmí překročit 2kg. Ideální je, jestliže váhá zůstává nezměněna. Podle toho řešíme jídelníček v následujícím týdnu, ve kterém musíme případně zase ubrat, zejména na úkor sacharidů, či jen změnit podíl základních látek v jídelníčku.
 
14 years ago
salma
Až zhubnu těch prvních 15kg jak se mám během té měsíční stabilizace pohybovat a jak často? Děkuji, S.
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, půjde to již výrazně pomaleji. Přesto k váhových skokům směrem dolů dojde také. Nelze však úplně všechno zcela předvídat. První týden přísného plánu ale něco napoví. Pokud se dostaví opět váhový úbytek kolem 3 kilogramů máte předpoklady hubnout snáze a rychleji. Uvidíme. Řada našich klientů zhubla i desítky kilogramů, přesto během těchto měsíců řešíme některé věci za pochodu a zcela individuálně. Možná to je trochu vidět i na příbězích, které jsou uvedeny v rubrice napsali o nás.
 
14 years ago
salma
Děkuji tedy za upřímnost, promyslím si to a nějak se rozhodnu. Možná bych se ještě chtěla zeptat na toto: vždy jsem došla do fáze zhubnutí o 15kg tedy na 75kg potom s tím nemám vůbec zkušenost a nevím jak půjde či nepůjde hubnutí rychle do těch 60kg. Myslíte, že je to vůbec možné dokázat pouze plány nebo budu muset potom přestat a spíš to dotáhnout na vysněnou váhu sportem?
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, nechám to tedy na Vás. Nemohu bohužel předpovědět, který postup bude lepší. Věřím, že to ale dokážete, protože už víte jak na to. Budu rád, Když se ozvete jak se Vám daří.
 
14 years ago
salma
Pane doktore vím co radíte a doporučujete nikdy mi neschválíte předem promyšlený postup (poradnu mám přečtenou), proto je zbytečné, aby jste tu vypisoval znovu to samé a dával rady, které nepotřebuju. Svůj plán hubnutí jsem si vymyslela sama u bude mi vyhovovat. Jediné s čím si ještě nejsem jistá je (a už, promiňte, se na to ptám potřetí) zda bude na prvních 15kg dolů lepší 15+15+15 nebo 15+10+15+10+15. Chci zhubnou z 90 na 60 při 180cm. Již jsem díky 15+15+15 zhubla 15kg a musela začít stabilizaci, protože hubnout už dál nešlo, váha se zastavila (vše jsem zase nabrala píšu to v předchozích příspěvcích). Proto mě napadla myšlenka, že bych mohla zkusit 15+10+15+10+15 a zhubnout více než 15kg třeba 20kg pak bych si dala měsíc stabilizaci a znovu nastoupila na plány až bych dosáhla 60kg. Při přísném 15DP nesportuji vůbec, protože jste několikrát říkal, že se to nemá. Pokud je můj dotaz pro Vás nezodpověditelný klidně mi napište, že mi prostě odpovědět nemůžete, pochopím to. Je to rozhodně lepší než vyhýbavé odpovědi typu splňte si jeden 15 ti denní plán a pak uvidíte......
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, napište mi prosím kolik vážíte a měříte a jaké cílové váhy chcete dosáhnout. Napište také prosím něco blížšího ohledně svých pohybových aktivit . Pokusím se Vám poradit jak začít a jak pokračovat.
 
14 years ago
salma
A mužete mi aspoň říct k jaké variantě byste se přikláněl spíše? PS: V pokynech nedoporučujete žádné pohybové aktivity při těchto přísných plánech - pouze přirozený každodení pohyb, jak tomu mám tedy rozumět?
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, zvolte to, co Vám bude lépe vyhovovat. Obojí je teoreticky možné. Neabsolvoval bych to však za každou cenu. Při druhé variantě může za určitých okolnotí dojít k většímu váhovému úbytku. Může ale také dojít k rychlejší adaptaci na nízkoenergetický jídelníček. Zejména pokud nebudou respektovány doporučené pohybové aktivity. Cílem však není jen zhubnout, ale naučit se tvořit nový jídelníček. Proto doporučuji držet plány nezbytně nutnou dobu a přejít postupně na běžný pestrý jídelníček. Je třeba také doplnit doplňky stravy dle opakovaných rad v Poradně.
 
14 years ago
salma
Chtěla bych se právě zeptat na tu vaši větu: „Plány je možné i déle opakovat pokud se dobře cítíme“. Tím myslíte 15+10+15+10+15+10... nebo 15+15+15+15+15 ??? co myslíte, že je vhodnější za předpokladu, že se budu u obou variant cítit perfektně?!
 
14 years ago
drstanek
Milá Salmo, o jídelníčku se snažte uvažovat z týdne na týden. Važte se 1 x týdně a podle výsledků případně jídelníček upravujte. Je třeba také přihlédnout k tomu, jak se cítíme a jaké pokrmy nám budou nejvíce vyhovovat. Pokud máme více kilogramů před s sebou je dobré začít DP na 15 dní a potom na něj navázat plánem 10-ti denním. Plány je možné i déle opakovat pokud se dobře cítíme. Je však dobré do stravy přidat multivitamín-multiminerál ( Supradyn, Dietline VitAmin),Paralékárna Rybí olej případně Leucin Plus. Vlákninové přípravky Guareta jsou samozřejmostí.
 
14 years ago
salma
takže mi nemůžete říct (když potřebuji zhubnout několik kilo) jestli je lepší 15DP prokládat 10DP nebo několik 15 DP za sebou. Opravdu nevím co je vhodnější..
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru