V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

vhodná skladba jídelníčku

14 years ago
drstanek
Dobrý den, je mi to v podstatě jedno. Potřebuji si udělat jen přesný obrázek jak se stravujete, abych věděl jak postupovat v následujícím týdnu. Na jídelníčku zatím neshledávám žádný problém. Nejsem však schopen posoudit jeho celkovou denní výživovou hodnotu. Jestliže začnete hned dle mé rady, tím lépe. Naším cílem bude zvýšení váhy o 2 kilogramy a zpestření jídelníčku. Není to ale otázka týdne, ale 1-2 měsíců. Mějte to prosím na paměti. Použijte prosím mail rotunda@volny.cz. Nazapomente také popsat v poznámce Vaše pohybové aktivity během každého dne.
 
14 years ago
kaspa10
Dobrý den pane doktore, jen jsem si chtěla upřesnit, na jakou e-mailovou adresu mám zaslat jídelníček v exelové tabulce a zda-li ho mám poslat před tím, než-li začnu s dopňkovou stravou, kterou jste mi doporučil nebo ještě před tím. Jestli jsem měla v minulosti nadváhu? Ve svých asi 17 letech letech jsem dosahovala co si pamatuji maximální hmotnosti 66 kg. V pubertě jsem byla spíše oplácaná.Z potrvin mám nejraději zeleninu (na všechny způsoby), ovoce a maso. Za posledních min. 5 let se vyhýbám smaženým jídlům a tučným jídlům, nejím zákusky, čokoládu. Ze sladkostí sem tam bombón, sušené ovoce, čerstvé málokdy konzervované ovoce. Mám ráda maso a mléčné výroby, mléko užívámjen do kávy. Mnohokrát děkuji
 
14 years ago
drstanek
Díky za upřesnění. Jako první krok bych začal navýšením velikosti porcí o 1/4, pokud by to bylo možné ( ne porcí zeleniny). Jestli můžete, přidejte do jídelníčku každý den po dobu jednoho týdne Dietline Whey 20 ( rozdělejte si ho s 200ML plnotučného mléka) a 1 Nutridrink. Ubral bych také na intenzitě cvičení a zkrátil jeho dobu na 30 minut. Po cvičení zkuste ihned tyčinku Dietline Sport energetickou čoko s mandlemi nebo jinou obdobného složení. Hned po příchodu domu bych si dal jeden banán. Přidejte multivitamin-multiminerál (Supradyn, Dietline VitAmin). Zkusme se dohodnout, že váhu zvýšíme o 2kg aby jste neměla problémy které popisujete. Co vy na to ? Budu rád, když mi jídelníček z tohoto týdne uděláte přesně do tabulky v Excelu, abych se mohl dobře orientovat. Za týden se dohodneme jak dále. PS: měla jste v minulosti nadváhu ? Pokud ano, napište prosím kolik jste vážila. Napište mi prosím také, které potraviny a pokrmy máte ráda.
 
14 years ago
kaspa10
Dobrý den, předem Vám děkuji za odpověď. Cítila jsem se relativně dobře, jen poslední dobou pociťuji jakousi únavu. Nevím také jaké množství si mám představit jako adekvátní množství sacharidů. Někdy po cvičení mívám hlad (je to ve večerních hodinách) a nevím co bych měla nejvhodnějšího tělu dát. Zdravotní problémy mi nebyly diagnostikovány, jen okolí mi tvrdí, že bych měla přibrat (pravěpodobně jsem trpěla poruchou příjmu potravy a doposud se s tím snažím vyrovnávat), tak asi proto nevím jak na vhodnou skladbu jídelníčku. Ale je pravda, že začínájí bolet klouby,a lámou se mi nehty, Někdy se mi stává, že pociťuji jakousi slabost. Dokonce jsem se setkala i s jakýmsi "třesem", což jsem dávala za vinu sníženou hladinou cukru vkrvi, ale nejsem odborník tak nevím. Kalorie se snažím neustále počítat - nevím jestli je k tomu důvod. Když jsem si byla měřit "složení" těla přístojem INBODY hodnoty mi ukázaly na velký nedostatek tuku, ale nevím nakolik je tento ukazatel pravdivý. Už asi neumím jíst "nezdravě", knedlíky a bílé pečivo by do mě nikdo momentlně nedostal. Mám ráda maso (kromě vepřového), a bez čeho se neobejdu je zelenina. Prostě bych ze začátku než-li se nastartuji potřebovala nakopnout jak a co a v jekém množství sníst, aby to bylo vyvážené, prostě tak akorát.Předem Vám děkuji :-))A ještě bych se chtěl zeptat jestli je má uvedená pohybová aktivita v toleranci.
 
14 years ago
drstanek
Dobrý den, jídelníček je v pořádku. Jestliže se dobře cítíte a nemáte zdravotní problémy není třeba ho nijak měnit.Zvýšený energetický příjem však musí být u Vás vždy kompenzován adekvátním příjmem sacharidů. To je nyní možná důvod proč vyhledáváte sladké, protože se tomu tak neděje. Jestliže máte nějaké zdravotní problémy ( nebo jste měla v minulosti), upřesněte je prosím. Já potom navrhnu jak třeba jídelníček korigovat.
 
14 years ago
kaspa10
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li je můj jídelníček dostačující popř. v čem dělám chyby.Protože poslední dobou pociťuji často chuť na sladké. Je mi 29 let, 170cm, váha 50 kg (váha stejná asi 8let). Za den vypiji cca 1,5 litru slazené minerálky (dobrá voda, korunní), a asi další litr čaje neslazeného. Ráno si umím bylinkový čaj osladit lžičkou (8g) medu. Kávu si sladím umělým sladidlem,s mlékem. Snídám v šest hodin ráno, tvaroh nízkotučný 250g, chléb celozrný Fitness 56g (někdy 112g), mrkev 170g,popř. jiná zelenina, nebo ovoce dle sezony; nebo dobrou vlákninu 20g a jogurt bílý 3%obsahu tuku 150-175g,v době do oběda jím dýňová jádra, ovoce,knuspy chléb (12g) na oběd většinou mám rybu 200g nebo 1/4 kuřete se zeleninou 200g, nebo těstovinový salát s cotagem. Svačina kefír 500ml, nebo zeleninový salát, ovoce či jogurt. K večeři mám obvykle salát (zelenina 300g, šunka kuřecí 50g, sýr cottage, mozzarela, max 30g), olej do salátů denně max. 6g. Ořechy (12g) a jádra (35g) za den, někdy si dám 600ml ligt kofoly, večer někdy 2dcl vína. Za den zežvýkám asi 10ks dražé žvýkaček. Snažím se 2x týdně chodit do fitka (45minut posilování, 15-20 minut kolo nebo orbitrek), 1x týdně step aerobic, někdy 40 minut rekrašní volejbal (opravdu jen rekreační "stání"). Posledních 14 dní umím zajít na zumbu 1xtýdně. Jaký by měl být můj energetický příjem? Děkuji
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru