V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

kapavka

před rokem
Dr. Staněk
Podle mého názoru je přenos na těchto místech možný a nelze ho vyloučit. Nakažených v aquaparku či sauně může být během dne více a tím stoupá i riziko přenosu jiným způsobem než pohlavním stykem.
 
před rokem
Rozumim. A napadá vás kde by byl možný přenos? -> manžel chodí poslední měsíc do sauny, veřejné wc, aquapark? Vic nas nenapadlo.. je mozny nekde z toho přenos? V sauně používá místní ručníky a ubrusy. Nikdy nesedi vysloveně nahatej. Ale používá jejich ručníky
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, nejsem určitě osoba, se kterou byste měli konzultovat problematiku pohlavních nemocí. V každém případě nyní užívejte antibiotika podle rad lékařů. Vyvarujte se chování, které může vést k přenosu nemoci na jiné osoby i když se nejedná o pohlavní styk. Koupání s dětmi momentálně vhodné není, i když může být riziko přenosu malé.
 
před rokem
Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se poradit. S manželem jsme spolu přes 5let, mame 2 malé děti a při řešení problému s cyklem mi na gynekologii pani doktorka udelala ster pri kterem mi vysla kapavka. Vubec nechapu jak je to mozne. Ja jsem 100% verna, s manzelem jsem vse resila a je take 100% verny. Jeho vysledky nemame. Dnes zacneme oba brat atb ktere mi predepsala gynekologka - manzelovi preventivne. Jde mi o to, ze moje doktorka tvrdi, ze se jedná pouze o POHLAVNE PRENOSNOU NEMOC a neprijma mou odpoved, ze ale jsme spolu tolik let a nikde jsme nic nedelali s nikym jinym. Nic. To me akorat nabada k ruznym teoriim kde jsem k tomu mohla prijit a bojime se jestli nemuzeme nejak nakazit i dve male deti, kdyz jsme se s nimi do ted obcas koupali. Nedavno jsme s nimi byli v aquaparku. Mame to radeji resit i s pediatrem? Na kontroly na gng chodim pravidelne a nikdy nebyl problem vyjma obcasnych papiloma viru, ktere se vzdy pri opakovanem steru vyvratily.
 
před rokem
Dr. Staněk
Určitě. Celá řada infekcí se přenáší kontaktem. Velmi časté jsou plísňové infekce v oblasti chodidel a nehtů, kterými se můžeme nakazit v sauně, na koupališti či na pedikúře. Časté jsou také bakteriální či plísňové infekce v oblasti třísel, které vznikají zejména při intimních kontaktech. Běžné jsou rovněž respirační infekce, které se šíří zejména vzdušnou cestou a k jejich transportu slouží kapénky které šíříme, či prachové částice všeho druhu. V každém případě kapavku je třeba řešit okamžitě. Prvním krokem musí být zamezení šíření, pokud máme podezření, že jsme nakaženi. To je pouze na naší odpovědnosti. Druhým krokem musí být návštěva lékaře (praktického, dermatologa či infekcionisty) a rychlé zahájení antibiotické léčby.
 
před rokem
Děkuji,a není možné chytit i jinou nemoc tímhle způsobem? Jestli bych se neměl testovat i na jiný věci
 
před rokem
Dr. Staněk
Ano. Je to určitě možné. Je důležité provést léčbu antibiotiky.
 
před rokem
Dobrý den pane doktor,před týdnem u mě byla zjištěna kapavka,přítelkyně bez příznaků,ještě netestovaná a před 3ma tydnama jsme byli ve veřejných vyhřivkách..voda nebyla téměř teplá sedelo tam asi 7lidi a já jí tam strčil prsty pak jí s tama vytekla voda je možné se takhle nakazit nebo na veřejných zachodech když sem se dotlk penisem zachodu zevnitř.děkuji předem za odpověď
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den. Uzliny máte zvětšené oboustranně? Máte aktuálně nějaké větší problémy s chrupem? Máte zvýšenou teplotu? Objevily se ještě jiné obtíže jako např. zhoršené polykání? Byla vyloučena herpetická infekce?
 
před rokem
Dobry den,mam problem mel jsem nahodny styk ze slecnou a pri oralnim sexu jsem akrivne provadel a po par dni mw zacalo bolet v krku uzliny a uz to trva mwsic a porad zadne zlepseni.Byl jsem dvakrat testovan na pohlavni nemoci a i vyter z krku a negativne ,ale ja tomu moc neverim a tak jsem si zehnal atb prvbi penicilin a pak azomitrycin a stale neni zlepseni v krku neboli ani orl nic moc nevidel jen povlak na krku belavej jako kvasinku a v krku nic moc jen zvetsene mandle a mam citlive uzliny mesic a ani oo atb neni zlepseni co mam delat ja si myslim ze spatne diagnostikovali vyter neni presny a 100 procentni a tak ji nezachytili a pokud ji nevylecim a nediagnostikujj tak co pak to vzplane v chronickej problem co mam delat udelam jeste jeden vyter a nejde to diagnostikovat z krve ?
 
před rokem
Dr. Staněk
Ano. Je to tak. Kapavka se u mužů klinicky projevuje určitě méně než v 50% případů. Proto se tak snadno a většinou nechtěně přenáší. Nyní je velmi důležité, abyste oba absolvovali léčbu antibiotiky a infekce se zbavili. To se předpokládám již děje. Přeji vám hodně zdraví a abyste se měli rádi po celý život.
 
před rokem
Přejí Vám krásný den. Dovoluji se Vás optat na odborný pohled mého případu. V roce 2019 jsem se rozešel s partnerkou, která mne podváděla. Dále jsem jako samozivitel žil se svými syny s nikoho neměl. Poslední půl rok mám partnerku, kterou miluji a poslední 4 měsíce měla veliké potíže s výtoky, bolestmi apod. Nyní se zjistilo, že se jedná o kapavku. Je reálné, abych byl po takovou dlouho dobu nositelem bez jakýchkoli příznaků? Mne prostě vůbec nic není. Ani pálení, ani nic v močové trubici. Mnohokrát Vám děkuji za odpověď
 
8 years ago
Dr. Staněk
Tak to je výborná zpráva! Vše se zase urovná....
 
8 years ago
Dekuji u me je nalez negativni
 
8 years ago
Dr. Staněk
V tom případě se jedná o kapavku. Opět zdůrazňuji, že 100% jistota správné diagnózy může být jen po mikrobiologické kultivaci odebraného vzorku a po pozitivním nálezu.
 
8 years ago
Zaver vysetreni u pritele je urethritis gonorrhoica
 
8 years ago
Dr. Staněk
Jestli lékař neposlal vzorek na mikrobiologii, který by kapavku potvrdil, což se mi ale zdá nepravděpodobné, tak si myslím, že to tak asi bude. Pravděpodobnost nakažení kapavkou při normálním pohlavním styku je vysoká. Kondom poskytuje určitou ochranu. U obou z vás je ale třeba vycházet z výsledků mikrobiogického vyšetření a tomu přizpůsobit léčebný postup.
 
8 years ago
Myslite si ze,se spletl a kapavku nema?
 
8 years ago
Ano byla u nej u me jen tohle
 
8 years ago
Dr. Staněk
Je to bakteriální infekce. Může se přenést i na partnera a můžete si ji předávat, nebudete-li obal léčeni. Bez antibiotik to nepůjde. Byla u přítele skutečně diagnostikována kapavka?
 
8 years ago
Dobry den,byla mi zjistena ureoplasma,ale nevim co to je muzete mi to nejak jednoduse vysvetlit dekuji
 
8 years ago
Dr. Staněk
Ano. Je to možné. Přímý kontakt s infekcí na WC je reálný.
 
8 years ago
Dobry den,takze je moznost chytit kapavku i v plavecaku?muj pritel ted zjistil ze ji ma a ja zadne problemy nemam,jsem z toho zoufala.
 
14 years ago
drstanek
Milá Evo, nezdá se mi to pravděpodobné. Podle mého, by jste musela mít problémy velmi brzo po nakažení. Na druhé straně řada infekčních onemocnění se projevuje trochu jinak než před lety a já nejsem nijak v kontaktu s lidmi, kteří jsou na kapavku léčeni. Přesto se mi to ale nezdá v tomto případě moc pravděpodobné. Spíš bych viděl příčinu takovou, jakou uvádíte v dotazu.
 
14 years ago
evanovotna
Dobrý večer pane doktore, předem mého příspěvku se omlouvám,že Vás opět zatěžuji svými problémy. Mám na Vás snad již poslední prosbičku. Převčírem mě občas začalo pobolívat v podbříšku a mám maličko bílý výtok - občas průsvitný - gelového skupenství... Den před tím jsem byla venku, jen v lehkých botech a zábly mě velmi nohy, tak je možné, že jsem od nohou přistydla. Mé špatné svědomí mi ale nedá spát a obávám se, jestli se u mě nemohla po půl roce objevit kapavka, o které jsem vám nedávno psala. Ještě jednou chci zmínit, že vyšetření, které my dělala gynekoložka na kapavku bylo v pořádku. Ale bojím se, jestli jsem třeba bakterii nemohla mít například v jiné části těla. Nezlobte se, že vás tím zatěžuji,ale tíží mě svědomí a bojím se stále nejhoršího, ač jsem doposud neměla žádné problémy. Moc děkuji za odpověď.
 
15 years ago
drstanek
Milá Evo, děkuji za dobrou zprávu. Jste určitě v pořádku. Můžete slavit. Přeji Vám skvělý víkend v rodinném kruhu.
 
15 years ago
evanovotna
Dobrý den pane doktore, dnes jsem dostala výsledky z kompletního gynekologického vyšetření. Již při prohlídce mi pan doktor řekl, že na kapavku to nevypadá. Naštěstí vše dopadlo v pořádku a kapavka se u mě neprokázala. Znamená to, že už nemusím na další vyšetření např. krve apod? Předpokládám, že když mi gynekolog udělal vyšetření na tyto pohl. nemoci, tak to stačí. Moc Vám děkuji za rady a přeji vám krásný víkend. Eva
 
15 years ago
evanovotna
Pane doktore, moc děkuji za VAše odopvědi. Evo: Vám také děkuji za radu a podporu. Mějte hezký večer
 
15 years ago
olga.pr
Dobré odpoledne Evo, dovolte mi, abych reagovala na Váš dotaz vznesený k panu doktorovi. Já mám s touto nepříjemnou nemocí zkušenost. Určitě neváhejte a zajděte si k lékaři, jak říká pan doktor, antibiotika vše napraví. Mohu potvrdit, že se dá nemoc chytit i nepohlavní cestou. Já kapavku chytla asi před 5 lety a vůbec netuším kde. Jelikož jsem byla několik let bez partnera, tak jsem ji musela chytit na toaletě, nebo na plavečáku. Jsem náchylná na různé záněty, bakterie, infekce atd.. a na gynekologie jsem každou chvíli. Vím jistě, že jsem nemoc od žádného muže nechytla, ale záhadou je dodnes, kde jsem k ní přišla:( Mějte se hezky, hlavu vzhůru a určitě si zajděte pro léky. Vše bude v pořádku. Zdraví Olga
 
15 years ago
drstanek
Milá Evo, myslím si, že toalety s nedostatkem hygieny jsou rizikem pro kapavkovou infekci. Není bezpodmínečně nutný pohlavní styk. Přeji Vám aby Vše dobře dopadlo.
 
Stránka 1 z 2

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru