V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Kontrola váhy v těhotenství

15 years ago
drstanek
Těšíme se také a věříme ve šťastný konec.
 
15 years ago
masha
Děkuji :) Budu tedy do IVF držet váš dietní plán a potom se ať těhotná nebo ne dostavím do vaší ordinace. Těším se na spolupráci, cítím v kostech, že tudy vede cesta, dieta mě tentokrát vyloženě baví, dokonce ani nedojídám po malém a neochutnávám, když chlapům vařím! :)
 
15 years ago
drstanek
Díky za vysvětlení. Přesto bych nepodceňoval obezitu, co se týká možnosti otěhotnění. Netroufám si odhadnout, do jaké míry negativně ovlivňuje funkci vaječníku a tvorbu vajíček. Uvidíme. Není však žádný důvod , aby jste během těhotenství neupravila jídelníček tak, aby nedošlo k dalšímu neopodstatněného nárůstu hmotnosti. Přejí Vám, aby vše dopadlo podle vašich představ a pevně doufám, že za rok touhle dobou bude miminko na světě.
 
15 years ago
masha
Dobrý den, děkuji za odpověď. Můj problém s otěhotněním je čistě mechanický (nemám vejcovody). Vzhledem k věku a vzhledem k tomu, že mám jen jeden vaječník, který postupně odumírá, nemůžu si dovolit ten "luxus" napřed zhubnout, i když věřte že bych ráda. Pokud se nezdaří, navštívím tedy vaši ordinaci. Dovolím si ještě jednou zopakovat svůj dotaz ohledně kontroly váhy a jídelníčku v případném těhotenství ve vaší ordinaci - je to možné?
 
15 years ago
drstanek
Dobrý den, kdyby bylo po mém, řešil bych nejdříve tělesnou hmotnost a potom otěhotnění. Nadváha může být hlavním klíčovým faktorem, proč otěhotnět nemůžete. Vždyť tuková tkáň u takové tělesné hmotnosti je i význaným endokrinním orgánem a je schopna produkovat pohlavní hormony, které nemusí být pro početí žádoucí. Byl bych tedy proto vyčkat jak dopadné návštěva IVF. Pokud negativně, dal bych se do hubnutí cestou naší ordinace, pokud by to bylo možné. Tím by jste se naučila novému způsobu stravování a pevně doufám, že by se podařilo vyřešit několik důležitých věcí najednou...
 
15 years ago
masha
Dobrý den, pane doktore, nedávno jsem objevila vaše dietní plány. Jsem z nich úplně nadšená, protože nemusím myslet na jídlo, nakupovat, vařit (ochutnávat :) a vše mám připraveno. Měřím 166 a ještě před rokem jsem vážila 120 kg, za rok jsem mírnou dietou zhubla 10 kg. Můj problém je, že se nedokážu donutit jíst pravidelně a někdy se přejídám, od vašeho dietního plánu čekám, že mě to postupně naučí (a odnaučí :). Můj dotaz: začala jsem s dietním plánem s vlákninou na 15 dní a za 14 dní jdu na IVF. Pokud se nepodaří a neotěhotním, jak dlouho asi má trvat stabilizace hmotnosti? Ráda bych totiž po čase pomohla hubnutí zase vaším dietním plánem, tak mě zajímá, jaká mezi nimi má být přestávka. Doporučoval byste mi (pro vysoké BMI) návštěvu vašeho centra kvůli vedení snižování hmotnosti i když bude moje snaha úspěšná? A pokud se podaří a já otěhotním, je možno docházet do vašeho centra a nechat si od vás sestavit jídelníček tak, abych v těhotenství zbytečně nepřibírala a po porodu mohla zase navázat na snižování váhy? Mám dvouletého syna a v předchozím těhotenství jsem nepřibrala nic, co bych hned nenechala v porodnici :) Ještě pro přesnost - je mi 38 let. Děkuji za vaši odpověď a za dietní plán, je skvělý!
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru