Masové kuličky máme rádi do polévek, milujeme je v trochu jiné podobě jako hamburgry, karbanátky, či třeba rozmanité frikadely. Často však obsahují hodně tuku, který přispívá k podmanivé chuti. Masové kuličky se zelenými fazolkami obsahují přiměřené množství tuku pro jídelníček se sníženým obsahem energie. Vysoký obsah bílkovin a malý obsah sacharidů je výhodný, chceme-li mít denní příjem živin správně nastavený, abychom svoji váhu snížili, nebo si ji snáze udržovali. Zelené fazolky zvětšují velikost porce bez energie navíc. Jsou křehké a křupavé a také přispívají k uspokojení naší mysli.
Složení: hovězí kuličky 32 % ((hovězí maso-původ EU 51%, pšeničná bílkovina, vaječné bílky, strouhanka, cibule, sušené byliny, sůl, koření, hrachová vláknina, bramborový škrob, stabilizátory (E 450, E 451 a E 452)), voda, zelené fazolky 22,5 %, mrkev 9,5 %, plnotučná smetana, mléčná bílkovina, petržel, modifikovaný kukuřičný škrob, česnek, sůl, cibule, zahušťovadlo (guarová guma), tymián, bobkový list.
Informace pro alergiky: pokrm obsahuje lepek, vejce a mléko.
Výživové údaje:
|
Na 100 g |
V jedné porci 280 g |
Energetická hodnota |
88 kcal / 370 kJ |
247 kcal / 1037 kJ |
Tuky |
3,0 g |
8,4 g |
z toho nasycené |
1,2 g |
3,3 g |
Sacharidy |
4,5 g |
12,7 g |
z toho cukry |
1,0 g |
2,7 g |
Vláknina |
1,6 g |
4,5 g |
Bílkoviny |
10,0 g |
27,9 g |
Sůl |
0,8 g |
2,2 g |
Způsob přípravy: odtrhněte víčko do půli a ohřívejte 2 minuty v mikrovlnné troubě při maximálním výkonu. Ve vodní lázni je možné pokrm ohřát za 8 minut bez odtržení víčka a pak lázeň s pokrmem ochlaďte studenou vodou.
Balení: 280 g.
Plněno v ochranné atmosféře.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Minimální trvanlivost do: 2.8.2023
Vyrobeno v EU. Vyrobeno ve Francii.