V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Tuky

před 5 měsíci
Dr. Staněk
Pokusím se krátce obecně odpovědět, Alčo. Možná došlo k nedorozumění. Po dosažení cílové váhy postupně navyšujeme příjem energie zejména ve prospěch sacharidů a tuků. Tím se mění podíl hlavních živin na celkové energetické hodnotě celodenního jídelníčku. Denní příjem tuku u dospělých osob by se měl pohybovat okolo 70 g a je dobré když dlouhodobě nepřesahuje 30% z celkového denního příjmu energie. Měl by být kryt jak tuky živočišnými, tak rostlinnými. Dále je dobré se držet individuálního doporučení, které by mělo respektovat aktuální zdravotní stav, životní styl ale také třeba do určité míry chuťové preference jednotlivých osob, aby bylo reálnější váhu po zhubnutí co nejdéle udržet. Bude-li něco nejasného, ozvěte se prosím.
 
před 5 měsíci
Moc děkuji za odpověď. Pochopila jsem to správně, že u vašich DP není potřeba doplňovat tuky a po jejich skončení při běžné redukční stravě tuků 20gr ?
 
před 5 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den, Alčo. Doporučuji konzumovat za den během redukční diety cca 20 g tuku. Není žádný důvod se tuků úplně zříci a může to být problém při dlouhodobém dietním režimu. Vitaminů rozpustných v tucích si tělo dokáže udělat dostatečnou zásobu na několik měsíců. Nehrozí tedy zpravidla jejich deficit. Také nedostatek esenciálních mastných kyselin není úplně pravděpodobný, jestliže používáte výrobky redukční diety k náhradě jídla. Jestliže se dobře cítíte a současný dietní režim vám vyhovuje je to v pořádku. Při přechodu na běžný jídelníček bude dobré, když postupně do jídelníčku zařadíte i skořápkové plody. Doporučují zejména vlašské ořechy. Běžný jídelníček který nepovede k nárůstu váhy by měl obsahovat cca 30 g vlašských ořechů za den, aby se projevily příznivé účinky z jejich konzumace.
 
před 5 měsíci
Dobrý den pane doktore, opakuji po druhé DP přísný, naprosto mi vyhovuje a kila jdou dolů. Nevadí, že se při dietě nekonzumují žádné tuky ? Řada komerčních diet zdůrazňuje nezbytnost příjmu tuků /ořechy, semínka olivový olej/. Jaký na to máte názor ? děkuji za odpověď.Alča
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru