V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Omeleta

10 years ago
Saurah
Ivanko, Plány držím už po několikáté, vždy když po nějakém čase začnu hřešit a přiberu. A za tu dobu jsem si nastřádala omelety a ještě je dostala od kamarádky, protože nám nechutnaly. Začala jsem si je teď dělat takto: V šejkru, naplněném do poloviny vodou, rozklepu prášek omelety se lžičkou vlákniny a kořením na pizzu od Vitany ( to mám ráda :-)), nechám chvilku odstát, znovu zatřepu šejkrem a omeletu vyliji na malou pánev s rozehřátou kapkou olivového oleje. Obrátím... a jím s něčím kyselým ( okurka, zelí ). Je téměř cm silná, nadýchaná, velmi jedlá. Těším se na ni :-). Dag.
 
10 years ago
Ivana
vynahradím si to ztrátou na kilech!!!jak jsem běhala, tak jsem také zhubla...děkuji moc.
 
10 years ago
Dr. Staněk
To je samozřejmě také možné. S tou otevírací dobou na webu máte pravdu. Moc mě to mrzí, že základní banální věc na webu lékárny nebyla včas opravena a že vám to způsobilo zbytečnou ztrátu času.
 
10 years ago
Ivana
spíše jsem myslela tyčinka za tyčinku...polévka za jinou polévku...
 
10 years ago
Dr. Staněk
Dodržujte prosím to, co je uvedeno v Pokynech. Obecně platí tato základní zaměnitelnost: 1.tyčinka/krém/ pudink/ polévka Guareta. 2. koktejl/horká čokoláda/omeleta Dietline.
 
10 years ago
Ivana
pracovní dobu jsem vyčetla z netu...ale nic se neděje, hlavně, že jsem uspěla. Ještě mám dotaz. Všechny polévky jsou si rovnocenné, a to samé u tyčinek a krémů? Je úplně jedno, zda si vezmu čokoládovou tyčinku nebo jinou? Chápu to správně?
 
10 years ago
Dr. Staněk
Posílali jsme informaci ve Zpravodaji, že soboty již od 1.11. otevřeny nebudou. Upozornili jsme navíc i ty, kteří měli v lékárně zásilku k vyzvednutí. Více jsme udělat asi nemohli. Omlouvám se Ivano, že jste měla zbytečnou cestu. Naše tyčinky jsou snadno k objednání v každé lékárně. Ne všechny je mají ale k dispozici, protože nejsme ochotni platit regálovné a další marketingové poplatky řetězcům, aniž by cokoliv pozitivního pro naše výrobky udělaly. Udržení váhy po zhubnutí je vždy o disciplinovanosti. Ten, kdo se vrátí k původním stravovacím návykům a k původnímu životnímu stylu musí počítat s tím, že se váha vrátí zpět. Jiná možnost není. Věřím, že chyby vašeho bratra nezopakujete a že si váhu po zhubnutí budete snadno udržovat. Těším se, na zprávu po prvním týdenním vážení.
 
10 years ago
Ivana
chtěla jsem ve Vaší lékárně dokoupit nějaké tyčinky (které mi sezobl manžel - prý omylem)a zjistila jsem, že v sobotu je zavřeno. Je to tak stále nebo to byla nějaká výjimka? Jsem na začátku 15 DP a sehnat tyčinky v sobotu jinde byl docela problém, ale zvládli jsme to. Jeli jsme rovnou do Vaší lékárny, nejsme z Prahy, ale u nás nikde nemají a v Praze to bylo docela taky problém. Ani zdravé výživy, ani výživy pro sportovce...myslela jsem když v lékárně nikde neměli, tak že pochodím alespoň tam. Ale nakonec jsme byli úspěšní. Chtěla jsem dodržet plán úplně přesně, abych mohla hodnotit objektivně. Zvyklal mě totiž můj bratr s manželkou, kteří prý chodili i do poradny Vaší paní a pak zpět nabrali. Zkusím a chci dokázat, že pokud se vše dodržuje přesně, musí to fungovat. Po týdnu pošlu váhu a až shodím takových 15 kg, pošlu i foto...
 
10 years ago
Dr. Staněk
Je fakt Ivano, že se občas asi někomu povede udělat z omelety hmotu, kterou se dají utěsnit škvíry v kurníku aby do něj nefoukalo či se s ní dá skvěle podložit noha u stolu, aby se nehoupal. Omeleta je navíc ale i výtečným zdrojem nejkvalitnější bílkoviny pro lidskou výživu. Tato bílkovina má dostatek esenciálních aminokyselin včetně těch rozvětvených, které se podílejí větší měrou na regulaci tělesné hmotnosti a na tvorbě svalové hmoty. Má také největší využitelnost ze všech bílkovin (výborně se tráví a jednotlivé aminokyseliny se i výborně vstřebávají a prostupují do krve přes střevní barieru). Jsem rád, že jste to zvládla. Věřím, že si ji nakonec oblíbíte a že při její přípravě dosáhnete naprosté dokonalosti.
 
10 years ago
Ivana
Pane doktore, tak jsem omeletu zvladla na poprve jako michana vejce a uplne v poradku. Vůně je trochu jiná než u vajec, to je asi tím, že chybí žloutek. Když se k ní nečuchá, jíst se dá. Hlavně, že se po ní hubne. Je spoustu jiných polysterenů a pod, které také nevoní a člověk je jedl...takže pokračuji dále
 
10 years ago
Dr. Staněk
Milá Ivano, v rámci dne si můžete výrobky zpřeházet, pokud vám nevyhovuje si omeletu připravitv práci. Nejsnáze se připraví jako míchaná vajíčka. Je možné přidat pažitku nebo petržel. Výsledek nesmí být suchý. Připravu v šejkru nedoporučuji. Těžko se dá předvídat co by se mohlo stát když oxid uličitý nebude moci unikat... Je třeba respektovat obecné postupy při ohřevu pokrmů v mikrovlnce. Dobře připravená omeleta je vlhká, načechraná a chutná (samozřejmě ne úplně pro každého). Věřím, že si poradíte a že první a nejtěžší dny zvládnete.
 
10 years ago
Ivana
Dobrý den, mám za sebou 1.den 15DP přísného, a zatím super. Jen mám dnes strach trochu z omelety. Jak ji připravit v práci? Může se např.přímo v šejkru dát do mikrovlnky? A mám ji rovnou ochutit nebo napoprvé nechat tak jak je, abych zjistila její opravdovou chuť?
 
11 years ago
Dr. Staněk
Díky za informace. Výrobek se mi nijak zvlášť složením nelíbí a je vidět, že s vývojem asi firma neztrácela příliš mnoho času. Tak jak jste ho ale použila, považuji za dobré řešení. Vaječný albumin je výtečná bílkovina a stojí za to ji v nízkoenergetickém jídelníčku ponechat, i když příjem sacharidů o trochu navýšíte. Bílkoviny zvyšují výdej energie a tak se tento malý prohřešek častečně vykompenzuje.
 
11 years ago
Dobrý den, kečup je od Otmy a složení: voda, neslazený kečup - 30% hm(zahuštěný rajčatový protlak),ocet, jablečná dřeň, sůl, koření, sladidlo sorbitol a zahušťovadlo (modifikovaný škrob, ocet sůl). Není to nic světoborného, normálně kečup nepoužívám, ale zdálo se mi to jako nejmenší zlo při zachování účelnosti :) Tak děkuji a přeji hezký den :)
 
11 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, omlouvám se za pozdní reakci. Nezbytné množství Dia kečupu může být také řešením. Mohu poprosit o informaci od jakého výrobce a co kečup obsahuje? Doporučuji střídavě vynechat tyčinku, a nebo proteinový pokrm(omeleta, koktejl). Určitě si poradíte. Zdá se, že jste velmi praktická... Těším se, že se ozvete jak jste zvládla další týden. Gratuluji k prvnímu váhovému úbytku!
 
11 years ago
Dobrý den, tak jsem se vážila po prvním týdnu a mám dole něco přes 3 kila :) (váha nám váží tak nějak všelijak). Úbytek je i vidět, takže skvělé ! A problém s omeletou jsem vyřešila - i když se Vám to asi nebude moc líbit - neslazeným dia kečupem. K omeletě z 60 ml vody si přidám cca lžičku kečupu a to sním. Pak bych měla ještě jednu otázku - čeká mne po dokončení 15 DP ještě DP na 14 dnů - koukala jsem, že tam je už 5 jídel denně - myslíte, že by byl problém, kdybych vynechávala třeba jednu svačinu? Např. bych nejedla tyčinky či koktejly, prostě že bych jednu sladší věc vynechala? V podstatě mi vyhovuje současné stravování 3x denně... Děkuji a přeji krásný den ! :)
 
11 years ago
Dr. Staněk
Čím více vody do obsahu sáčku přidáme, tím pomaleji se připravuje. Příprava omelety jako míchaná vajíčka s 60ml vody musí trvat maximálně 20 vteřin. Výsledek nesmí být suchá hmota. Roztřepeme-li vaječnou bílkovinu s jemně perlivou vodou, omeleta je pak více načechraná a chuťový vjem je jiný. Vaječný albumin je nejhodnotnější bílkovinou a má v dietním režimu svůj smysl. Omeletu je ale možné nahradit koktejly či horkou čokoládou Dietline. Je dobré si tedy vybrat to, co vám nejlépe vyhovuje ( viz. také upozornění v Pokynech). Není úplně snadné zvládnout 30 dní nízkoenergetického dietního režimu, který obsahuje úplnou či částečnou náhradu stravy( zvládnout jídelníček podobně sestavený z běžné stravy je však mnohem těžší). Věřím, že si poradíte a že dietní režim úspěšně zvládnete. Výsledek bude stát za to.
 
11 years ago
Problém je, že v dodávaném plánu s výrobky je příprava omelety s 60 ml vody, na krabičce je 120 ml vody. Tak to dělám s těmi 120 ml vody. První jsem zkusila jako omeletu, byla asi udělaná až moc (přidala jsem do ní trošku muškátového květu na ochucení) a druhou jsem připravovala jako míchaná vejce a také jsem se ji snažila dokořenit. Tu jsem dělala kratší dobu, takže nebyla tak suchá. Snědla jsem to, ale vzala jsem si k tomu již zmiňovanou okurku a pak jsem se musela doslova snažit to udržet v sobě..:( Všechno ostatní máte dobré, ale s tímhle budu asi bojovat :( Mně nechutná ta hmota, potřebuji něco, co by to chuťově přebylo, na to mi petrželka nestačí :( A to mne čeká ještě DP 14 dnů, kde je 13x...
 
11 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, jak omeletu připravujete a jakou má konzistenci? Je načechraná a snadno se krájí? Doporčuji do ní nakrájet petrželku. Pokud to bude nezbytně nutné, volte prosím zelenou papriku.
 
11 years ago
Dobrý den, pročítám zde starší příspěvky a koukám, že s omeletou má problém dost lidí... Už jsem snědla 2, ale jak zvládnu třetí, opravdu nevím... Jediné co mi pomohlo při té druhé je, že jsem si k tomu vzala kousek okurky hadovky a zajídala to tím. Mám DP na 15 dní, vadí něčemu ta okurka, případně paprika či rajče? Všechno ostatní zvládám, ani nemám chutě na nic okolo, ale tu omeletu samotnou asi nedám..:( A to i když jsem si ji zkoušela dokořenit...
 
11 years ago
Dr. Staněk
Je to možné, ale bílků musí být více, aby jste zvyšila příjem bílkovin o 20g. Zpravidla to znamená použít 5-8 vajec. Záleží na hmotnosti a stáří vejce. Myslím si, že je to zbytečná komplikace. Pokud volite přísnější dietní režim, volil bych určitě Omeletu Dietline.
 
11 years ago
Je možné omeletu nahradit vlastně omeletou udělanou ze dvou bílků?
 
12 years ago
esokol
Já jsem nejprve nad omeletou taky ohrnovala nos. Potom jsem si koupila pánvičku, která je přímo na tuhle omeletu. Musí se přesně vystihnout, kolik vody, ale hlavně vystinout, jak dlouho ji v mikrovlnce dělat. Pokud se to zadaří, je moc dobrá a já ji mám i jako přílohu třeba k zelenině, masu..... . Pokud se to nepodaří, smůla, vznikne hmota, která se ani při troše dobré vůle nedá ukousnout. Jako míchaná vajíčka ji malinko přisolím a taky mi nedělá problém, velká odlišnost od míchaných vajec tam není. U té omelety jde prostě o zvyk, pokud ji člověk začne brát, že ji lze využít jako přílohu, tak se na ni začne i těšit. E.S.
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Romano, omeleta obsahuje čistou bílkovinu a nelze dosáhnout takové chutí jako když děláme míchaná vajíčka, která obsahují i žloutek. Z výživového hlediska je mezi oběma pokrmy také rozdíl. Doporučuji prášek roztřepat v šejkru cca 50-70ml vody. Asi 5 minut nechte směs stát jako když děláte běžné omelety. Nakrájejte do směsi petrželku nebo pažitku, opět protřepejte a vlijte na pánev. Konzistenci zvolte podle toho, co vám více vyhovuje. Je možné přidat koření dle chuti. Věřím, že si napodruhé poradíte a konzumaci omelety zvládnete. Pro dietní režim je pro vás důležitá. Jsou však na světě určitě chutnější pokrmy...
 
12 years ago
Romana
Ahojte, všude čtu, jak amoleta jako míchaná vajíčka a prý eňo ňuňo:o) Nevím, kde jsem udělala chybu, ale moje míchaná vajíčka z prášku na amoletu chutnala pokaždé jako drožďové hnusné cosi, co jsem za stálého míchání vhodila do záchodu:o) Asi něco dělám špatně. Zkrátka jsem si vzala prášek, rozmíchala s vodou /tady možná nastala chyba, protože nikde není uplně přesně psáno, kolik té vody/ a vlila na nepřilnavou pánev. Rozhodně to nevypadalo jako vajíčka, ani nevonělo /přímo smrdělo/ a ani nechutnalo /ba přímo z toho bylo člověku zle/. Prvně jsem je zkusila s vlákninou, tak jsem si říkala, že to bude asi tím. Na druhý pokus bez vlákniny, ale stejná chuť jako s vlákninou. Tak prosím poraďte:o)
 
12 years ago
Dr. Staněk
Milá Zuzano, omeletu je možné připravit jako míchaná vajíčka viz. str.7 Pokynů. Je to velmi jednoduché a dá se tak připravit chutně s trochou petrželky a koření. Pokud by vám opravdu nechutnala ani v této formě, potom je zaměnitelná s koktejly (str.8 nahoře v Upozornění). Jinak je určitě možné se stavit v naší lékárně a my vám ji vyměníme za koktejly.
 
12 years ago
esokol
Pan doktor určitě poradám za co omeletu zaměnit, ale já tedy nevim, zda se u dietních plánů může konzumovat zelenina, ale i moje kolegyně v práci řešily, že jim omeleta moc nejde, tak jsem je naučila, že ji umýchají jako vejce, malinko osolí a nandají si např. do vykuchané papriky, je to k nerozeznání od normálně umíchaných vajec, zkus to. E.S.
 
12 years ago
zuzana
Dobry den, moj druhy den a s nim druha omeleta. Nemozem si pomoct, ale dalsiu uz nezjem, nechuti mi je slabe slovo. Dala by sa vymenit za nieco ine? Mam dp na 14dni. Vsetko ostatne mi chuti. Dakujem
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru